tisdag 2 oktober 2012

Symöte - Babystickning i Vintagestil!

Välkomna på symöte!

Ganska ofta händer det mig att läsare ber om mönstertips - och då är det nästan alltid babymönster man letar efter. 

Idag tänkte jag visa er tre vintage-mönster som stått på min turlista ett bra tag, utan att jag hunnit sticka dem. Jo förresten, en av modellerna sitter på stickorna just nu - har kommit ungefär halvvägs... (Prinsessan Caroline´s First Sweater)

Kanske någon av er har lust att sätta stickorna i en av dessa?
Blossom - dubbelknäppt babykofta från 1940-talet.

Mönstret hittar du gratis hos Berocco!


Child´s Middy Jumper från 1916

Mönstret bjuder Knitty på!
Och så allra roligast: Prinsessan Caroline´s First Sweater så som Grace Kelly stickade den (- det ni!). Tänk att det har funnits prinsesskoftor långt innan "Estelle-koftan"... 

Modellen är väldigt smart konstruerad och stickas uppifrån i ett stycke. Sådant gillar jag! Här hittar du mönstret! 

Ha så roligt med mönstren nu, och glöm inte att rapportera om ni stickar någon av modellerna!

Slutligen vill jag passa på att tipsa om den nya hjälpsticknings-insamlingen som Libris förlag dragit igång i samarbete med bland andra Hemmets Journal. Sticka och skicka heter kampanjen som pågår mellan 1 oktober och 1 december i år. Det är bebisar i Zambia som behöver hjälp i form av värmande plagg.

Här kan du läsa mer om hur det hela fungerar!

Nu vill jag gärna se vad ni andra syföreningsmedlemmar sysslar med på handarbetsfronten, just nu? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:


11 kommentarer:

 1. Åh, så fina små koftor och sjömanströja!
  Den dubbelknäppta på bilden högst upp stickade min mamma till min älsta son som sedan ärvdes av son nr. 2 och när mina tvillingar föddes så stickade hon en likadan till så båda tvillingarna kunde åka hem från BB i likadana dubbelknäppta omlottkoftor!

  SvaraRadera
 2. Så fina!
  Här togs nu "Värma Liten"-pärmen fram igen. Dagens inlägg handlar bara om att det är en ny insamling på gång. Tänkte att det sätter lite press på mig:)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tröjor!!! Har själv inget nytt att visa men skall titta runt här ändå. Håller ju på med evighetsprojektet torngardiner... virkar på men det tar tid=). Önskar er alla en fin syföreningstisdag/Gela

  SvaraRadera
 4. Har ni sett länken som Jennifer gav om på Kyrkkaffe? En uppmuntran till stickerskor krev hon
  Ni måste bara kolla in länken.
  http://www.youtube.com/watch?v=5fGW_74hyDk

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag gillar detta, att man samlas här och inspireras! :-)
  Så kul att se allt fint som skapas!
  Tack!

  SvaraRadera
 6. Hej igen, det var ett tag sen jag var med, jätteroligt att titta på alla bidrag och nu ska jag försöka vara med i en insamling också, för första gången;)
  Karin-Ida

  SvaraRadera
 7. Superfina koftor och tröja. Snart kanske jag vågar mig på något större än att sticka mössor. Jag har ju iofs pippitröjan till mig själv som ligger och skräpar. Oklart om den någonsin kommer att bli klar. Jag hade ju egentligen tänkt göra något till mig själv nu när Sukutainsamlingen är klar, men det blir nog att sy, virka och sticka till den nya insamlingen istället.

  SvaraRadera
 8. Oh så fint! Lägger genast in Middy bland mina framtida projekt att sticka till vår son. Han kommer att bli sockersöt :-)

  Äsch, jag fick inte kommentera med min mailadress för den innehåller visst ogiltiga tecken. Så - denna anonyma person heter Kristina ;-)

  SvaraRadera
 9. Wow så många det är som deltar i symötena! Jätte kul att kika runt på vad alla pysslar med, det är alltid så fina saker.
  Mitt bidrag den här veckan är en DIY på en virkad mobilväska. Svårt det där med att skriva DIY, jag vet aldrig om det är krångligt beskrivet eller övertydligt. Så om ni tittar in hos mig får ni gärna lägga en kommentar ifall DIY:n är obegriplig ;)
  Allt gott,
  Annika (aka sysslan)

  SvaraRadera
 10. Va fina små tröjor du gjort ! Kanonläckra !

  SvaraRadera