lördag 13 oktober 2012

Skapa höststämning!

Ett säkert sätt att se till att den rätta höststämningen infinner sig, är att tända ljuset i den lilla bords-kakelugnen. Ljuslyktan köpte jag på loppis för många år sedan och den är av precis samma modell som den bordskakelugn som min mormor hade. De är så fina de här porslinsugnarna med små mässingsdetaljer!

I vårt hus finns en riktig gammal kakelugn kvar, men tyvärr är den inte tät så den skulle behöva muras om, för att vi ska kunna använda den. Det ska vi göra någon gång i framtiden när vi fixat lite andra saker som står före i kön... Oj, vad härligt det skulle vara att kunna elda i en riktig kakelugn! Men tills dess duger bordsvarianten gott:)

Ha en fin lördag!

9 kommentarer:

 1. Jag känner em kakelugnsmakare.

  SvaraRadera
 2. Ja en kakelugn skulle jag jätte gärna vilja ha, men det är så himla dyrt och både laga och sätta in nytt, så det får nog bli i ett annnat liv. Men så söt den lilla var.
  HA det gott
  kram

  SvaraRadera
 3. Vilken gullig kakelugn! Jag ser framför mig hur den befinner sig på mitt bord och lyser upp denna ruggiga höstdag. Synd att den inte finns på någon närliggande affär, för då hade jag trotsat regnet och gått ut för att handla ett exemplar.

  Grattis till en trevlig blogg!

  Elisabethannica Bullar & Business

  SvaraRadera
 4. Jättesöt minikakelugn! Har eldat på eftermiddagen i kakelugnen och njuter av värmen nu. Nu blir det ditt recept på rödspättan. =) Ha det bra! Johan

  SvaraRadera
 5. Ja lite tända ljus här och var får hösten att kännas riktigt mysig:)

  SvaraRadera
 6. Jättefin!
  Hoppas att du får en härlig höst!

  SvaraRadera
 7. hej.
  vilken mysi liten ljusstake.
  man blir glad när man tittar på bilden bara!

  SvaraRadera
 8. Jättefin liten kakelugn. Jag har något liknande, i en kantigare modell - den tar jag fram nu! :)

  SvaraRadera