torsdag 17 februari 2011

Sticka till toalettbordet!



Har ni tänkt på hur vackert det är med färgen aprikos?

Det har i alla fall jag. Kom på det i veckan när jag stickade några små "makeup-pads" från Drops vår/sommar-kollektion. Konstigt, eftersom jag inte alls kände mig särskilt entusiastisk när jag såg garnet i affären... Jag hade fastnat för det enkla mönstret tidigare i vintras. Frågade då om expediten kunde ta hem några nystan av den garnkvalitéen, i de föreslagna färgerna - för det såg ju så vackert ut på mönsterbilden. Och så stod jag där med ett aprikost nystan i min hand och undrade vad jag skulle med det till? Jag hade liksom aldrig tänkt att den färgen skulle kunna vara något för mig;)

Men så gick jag hem och stickade och ju mer jag såg garnet desto mer gillade jag färgen. Och när nystanet var slut hade jag fått ännu en favoritfärg:) Kanske för att den aprikosa nyansen påminner mig om att våren snart är här! De tre färgerna kompletterar varandra så fint också...

Att sticka de här små lapparna är något av de enklaste man kan göra i stickväg. Bara rätstickning fram och tillbaka... En utmärkt utmaning för en nybörjare, och ett väldigt lättvindigt projekt för en stickveteran. Bomullsgarnet är härligt att sticka med och ger en fin slutprodukt - mjukt och fylligt på en och samma gång. Har därför fortsatt att sticka tvättlappar av samma garn:)



Mönster: Drops "Makeup-pads"
Garn: Paris från Drops i färgerna: nr 17 (naturvit), nr 27 (persika), nr 58 (puderrosa)


Jag tycker om att sticka detaljer till hemmet. Det är nästan lika roligt som att sticka kläder. "Makeup-padsen" ska jag ha på kommoden som står i vår sängkammare. Där står också den fina gamla tvättservisen som jag hittade i en antikaffär förra året. En annan dag ska jag ta en bild på hur det hela ser ut!

Ha en fin dag!

16 kommentarer:

  1. Inte alls dumt :)
    Jag köpte mina små lappar på Body Shop en gång i tiden och de funkar än :)
    Och kan man göra egna är det ju super smidigt och bra :)
    Kanske funkar som en gåbort present tillsammans med någon fin hudkräm eller så :)

    SvaraRadera
  2. Vilken kul idé! Hittar massor av härlig inspiration hos dig :)
    Tittar snart in igen.

    SvaraRadera
  3. Hanna: Det där med "gåbortpresent" var inte alls dumt! och att komplettera med en hudkräm eller något sådant... Tack för den idén! Nu måste jag genast sticka fler lappar;)

    Skapa och inreda: Vad roligt att du trivs här! Välkommen åter:)

    Häslningar fr Maja

    SvaraRadera
  4. Visst är de mysiga. Kollade in de härom dagen och som ni säger en jättebra gåbortpresent!
    *Marja*

    SvaraRadera
  5. Hej Maja

    jag är jättenyfiken på hur du tycker att makeup-padesn fungerar. Spontant tänker jag mig att de kan kännas lite "hårda", i synnerhet mot den lite känsliga huden kring ögonen och blir de inte hårda efter tvätt? Eftersom jag har lite ågren för att använda bomullstussar (dom är ju inte världsbäst ur miljösynpunkt) så är alla ideer för att minimera användningen av "engångsartiklar" välkomna. Så jag vore jätteglad för en liten recension efter an stund användning.

    Må gott
    Hanne

    SvaraRadera
  6. Har nyss hittat hit och har inte hunnit läst allt.
    Så jag vet ju inte om du stickat disktrasor.
    Jag har inte köpt disktrasor på över 2,5 år.
    Stickade eller virkade är ju miljövänliga, bara att slänga i tvättmaskin

    SvaraRadera
  7. Marja: Ja, de är jättefina! Roligt att något som är så enkelt att göra kan bli så fint!

    Hanne: Bra att du frågar Hanne! Jag lovar att lämna rapport när jag använt dem ett tag, och tvättat dem några gånger. Mitt spontana intryck av dem nu är att garnet var perfekt för det här användningsområdet och att det känns väldigt mjuka och sköna... Men som sagt var, vi får se hur det blir efter några tvättar.

    Att kunna ersätta engångsartiklar med återanvändningsbara alternativ, känns väldigt bra ur miljöperspektive. Det håller jag med om!

    Elisabet: Jo, jag har stickat en disktrasa. Men än så länge bara en... Vilket garn brukar du använda? Blev så glad när jag hittade det här garnet (Paris), för det passade jättebra till sånt här! Superbra med tvättbara disktrasor!!

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  8. Fina! Disktrasor stickar jag men har aldrig tänkt tanken på att sticka makeup-pads...Kul idé.

    SvaraRadera
  9. Jag hittade jättefina disktrasor på ICA http://gronagrenen.blogspot.com/2011/01/vackra-skap-och-lackra-trasor.html

    Men skulle jag sticka själv skulle jag använda bambu eller lin, eftersom de har så bra uppsugningsförmåga.

    Jag är annars sugen på Drops short, och sticka dem som mamelucker!http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=128&d_id=18&lang=se

    SvaraRadera
  10. Åhhh! Imorgon ska jag köpa garn för att kunna sticka mig ett rejält gäng pads!

    SvaraRadera
  11. Önskar precis som Hanne en recension av hur de funkar att använda. Det är ju en helt fantastisk ide. Har köpta disktrasor i lin och har tänkt sticka egna men inte kommit så långt. Lin till disktrasor är verkligen att rekommendera för det torkar så fort.

    SvaraRadera
  12. Det är ju en fantastiskt idé. Disktrasor har jag stickat men inte tänkt på make-up pads. Gillar när jag kan byta bort en gångs artiklar.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Jag har stickat mina trasor i bomullsgarn som jag dessutom har köpt på second hand (miljövänligt) men jag har hört och läst att lin också är jättebra.

    SvaraRadera
  14. Hej igen
    Jag har stickat disktraor i Novita bambu och Idena Bamboo och använt dem i ca 2 års tid. Jag kan rekomendera bambu, lätt att sticka, bra uppsugningsförmåga samt har naturligt antiseptisk egenskap. Annars gör Ekelunds linneväveri otroligt fina och BRA distrasor i bambuviskos.

    SvaraRadera
  15. Ann-Marie: Tack! Kul att du gillade idén!

    Jessica: Vad roligt att Modesty Blaise har hamnat på Ekelunds disktrasor;)

    De där shortsen tittade jag också på. Fin modell! Vilken bra idé att använda mönstret för att göra mamelucker. Då kan man ju lägga till lite fina detaljer som knäppning i sidan eller så... Tänk dig benvita med pärlemoknappar? Det vore väl nåt det:)

    Alma: Lovar att bjuda på en recension sedan! Tack för tipset om lin!

    Snickaregården: Javisst är det en fin idé! Och så enkla att göra också! Kram!

    Elisabet: Smart med bomullsgarn från loppis!

    Hanne: Tack för garntipsen! Bra att veta att bambu funkar bra! Har faktiskt en av Ekelunds disktrasor. Toppen! Vad roligt att ICA säljer deras disktrasor nu. Ett verkligt lyft att man kan få tag på dem i matbutikerna nu! Ekelund tillverkar förövrigt mina favorit-handdukar. Perfekta som handtork-handduk i köket. Så kraftiga och bra, och väldigt fin design. Brukar unna mig en sådan handduk då och då. Så vid det här laget har jag några i samlingarna...

    SvaraRadera
  16. Ser att det var ett tag sedan du gjorde makeup-padsen nu så jag är lite nyfiken på hur de är att använda?

    SvaraRadera