tisdag 8 februari 2011

Symöte - Virka en hjärtgirlang!



Välkomna till veckans symöte! Känns så roligt att det är tisdag igen:) De senaste symötena har ju varit alldeles, alldeles underbara... Här hittar nytillkomna läsare information om medlemskap i Husmorsskolans Nya Syförening!



Hjärtmönster: Simple Hearts (Gratis att ladda ner för Ravelry-medlemmar)
Garn: Viva (100 % bomull) - Marks & Kattens (Virknål nr. 4)



För någon vecka sedan tipsade jag om två handarbeten som passar fint om man vill glädja någon på "Alla hjärtans dag". Dels hjärtservetterna jag broderade förra året och så det virkade hjärtat jag gjorde för en tid sedan. Jag hade själv bestämt mig för att virka röda hjärtan efter den här modellen. Men istället snubblade jag över det här mönstret och innan jag visste ordet av hade jag tillverkat en girlang av rosa hjärtan;) Blev så "kär" i metoden - nämligen den att man startar i mitten av hjärtat och bygger på utåt istället för att virka nedifrån och upp som jag gjort tidigare. Tycker att hålet i mitten är vackert. En mittpunkt och kärna - kanske det vi brukar kalla "innerst inne"? Fin symbolik, eller hur?

Till girlangen virkade jag fem hjärtan som jag sedan fogade samman med en långt band av luftmaskor. Med jämna mellanrum virkade jag fast ett hjärta med en smygmaska i mitten av de båda övre "bågarna". I väntan på ny vårgardin fungerar girlangen som ett fint substitut. Där får den hänga, i alla fall minst till på måndag då det är den 14 februari och "Alla hjärtans dag"!



Och på tal om hjärtan; missa inte Drops underbart fina Alla-hjärtans-sida, med flera söta mönster på hjärt-temat!

Hur har ni det själva ute i handarbetsfåtöljerna? Välkomna att lämna en kommentar i länkverktyget nedan och dela med er av något aktuellet projekt!

P.S. Jag är nästan färdig med två stickade saker till: en egen variation på Femtimmarskoftan och en annan söt liten sak. Men de projekten får ni se en annan dag...

19 kommentarer:

  1. hej! idag har jag virkade hjärtan i öronen :)
    brun/gula som jag moterat på krokar. garanterat annorlunda.
    tack för underbar blogg ♥
    kram från ed i dalsland.

    SvaraRadera
  2. Åh, det finns så himla mycket fint man kan göra med endast lite kunskaper i stickning/virkning :) Själv håller jag på med en liten virkad korg. vad jag ska ha i den vet jag inte, men det är sådant som löser sig.

    SvaraRadera
  3. Jeanette: Vad fint med hjärtan i öronen! Det är så sött med virkade örhängen! Tack för fint beröm. Det värmer:) Kram!

    Lovisa: Såg ditt korgmönster! Superfint. Ja, visst är det så att det finns hur många småprojekt som helst, som man fixar även om man nyss börjat sticka/virka. Drops hmesida är ju ett tacksamt ställe att leta eftersom mönstren är gratis också:)

    Blir spännande att se din korg färdig sedan, och få reda på vad som hamnar i den;)

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  4. Hej du, fick ihop ett bidrag även till denna tisdag. Underbara hjärtan. Ha en fin dag alla/Gela

    SvaraRadera
  5. Äntligen dags för första symötet! jag bidrar med en liten stickad mössa/basker som har stickats om i flera vändor. Det är såå roligt att se vad ni hittar på därute!

    SvaraRadera
  6. Söta hjärtan Maja!
    Andra symötet för mig då. Få se om jag lyckats lägga in länk den här gången då....
    Annars får det väl bli tredje gången gillt då nästa tisdag :-)
    Jag håller på med två små korsstygnstavlor till ett av barnbarnen. Med motiv som för henne är välkända. Hennes morfar har får som snart får sina lamm och själv har hon två katter.
    Skall bli roligt att se vad alla andra har för sig i handarbetsväg!

    SvaraRadera
  7. Fin Hjärtgirlang!
    Jag har precis stickat klart ett par nya Prinsesstårtevantar och min hund fick matchande kalaskrage av garnstumparna som blev över!

    SvaraRadera
  8. Gela: Roligt att du gillade min hjärtan! Tack för bidraget! Ha det fint.

    Jessica: Så roligt att du hängde på med den fina mössan! Javisst är det kul att titta in hos varandra och hämta inspiration!

    100% husmor: Nu har jag hjälpt dig att lägga till länken, för jag tror inte det hade funkat när du försökte. Men nu är allt i sin ordning:) Vad roligt att se dina fina korrstygnstavlor med mysiga motiv som barnbarnet känner igen!

    Gerda-Thyra: Tack! Dina vantar var bedårande, roligt med kalaskragen också;)

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  9. pga sjukdom, inget pysslande.. men jag bidrar med ett enkelt sypyssel jag gjort förr..

    SvaraRadera
  10. Idag blev det en liten strut. Inget speciellt men ändå något jag knåpat ihop själv. Kom gärna in och kika.

    Sååå roligt med tisdagar tycker jag. Jag längtar alltid till tisdagarna.

    kram på er allihop

    SvaraRadera
  11. Vackra hjärtan! Och det ska bli spännande att se vad du har gjort med Femtimmarskoftan. Många hälsningar från Anna

    SvaraRadera
  12. Mylla: Segt att vara sjuk... Roligt att du delade med dig av knappidén! Det är så tacksamt det där med knappbytandet. Går snabbt och blir väldigt fint...

    Dorro: Vad fin din strut var! Roligt med enkla sytips! Toppen att använda stuvbitar, bandstumpar och andra överblivna skatter till...

    Anna: Tack! Jag blev just färdig med mitt lilla femtimmarskofte-experiment. Så tacksamt mönster att utgå från! Resultatet kommer på bloggen om någon dag...

    Varma hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  13. Super söta små hjärtan!
    Marina

    SvaraRadera
  14. åh så fina...ja, alla hjärtans dag är ju snart. mycket finare att göra sina egna dekorationer då....

    jag har sytt ännu mer, håller på att bättra på min garderob inför våren känns det som...men nu är min blåvitrutiga-ensemble färdig, med en till blus och kjol.

    ha det bra!/ Olivia

    SvaraRadera
  15. TUSEN TAKK for hyggelig og koselig kommentar i min blogg, jeg ble så glad :) Håper du får tid til å sy skjørt, det tar virkelig ikke lange tiden. Og for noen søte hjerter, forresten! Jeg er stadig innom bloggen din, er bare ikke så flink til å kommentere alltid, men synes den er så inspirerende. Ha en fin kveld! :)

    SvaraRadera
  16. Marina: Åh tack, Marina!

    Olivia: Så roligt att se dina otroligt fina sömnadsalster! Måste säga att den här blårutiga var en favorit för mig;)

    Åshild: Jag ska verkligen försöka sy din fina kjol! Måste bara välja tyg först... Kul att du trivs här! Det gläder mig:) Ha en fin kväll du med!

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  17. supermysiga hjärtan maja, tack för inspirationen. älskar hålet i mitten, det får mig att tänka på pepparkakor. ska nog sticka sådanna till jultid nästa år i brunt med vit smarrig kristyr=)

    SvaraRadera
  18. Hej hej! Jag vill gärna vara med i syföreningen. Pysslar med det mesta - stickning, virkning, papper, loppisfynd etc. Har lagt till en bild med länk på min blogg. Vi hörs på tisdag!

    SvaraRadera
  19. Lillstrumpan: Vad roligt att du vill hänga på! Hjärtligt välkommen ska du känna dig! Blir spännande att se vad du hittar på för fint på tisdag:)

    Lägger till dig i länklistan nu!

    Många hälsningar fr Maja!

    SvaraRadera