måndag 12 november 2012

Boktips: Vinterns goda ting!Något av det trevligaste man kan göra på helgen är att laga mat tillsammans. När köket fylls av glada barn som dukar och ritar små placeringskort och vuxna som hackar grönsaker, bakar äppelkakor och rör i grytor - då trivs jag.Vad gör det att höstregnet smattrar mot rutan när man får ha det så?

Den här helgen plockade jag fram en favoritbok som jag brukar återvända till varje vinter. "Vinterns goda ting" av Fanny och Ann Bergenström. Boken är fullproppad av gedigna recept, och en massa fin vinterinspiration. I lördags gjorde jag "Lantlig äppelpaj" efter ett recept ur boken. Jag måste säga att det var en av de godaste äppelpajer jag någonsin ätit! Den smakade så mycket... äpple. Ja, just så. I och för sig borde det väl vara en självklarhet att äppelpaj smakar äpple, men den här pajen lyfta fram äppelsmaken extra mycket. Receptet var spännande överhuvudtaget - till exempel hade man aprikosmarmelad över äpplena...

Jag vill varmt rekommendera både boken och pajen!

7 kommentarer:

 1. Åhhh, det är min favoritkokbok med...sedan säkert 14 år.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar den med och eftersom den är så årstidsbunden så hinner man liksom glömma av den under vår och sommar. Så varje år är den lika mysig att titta igenom.
  Gillar din blogg mycket!

  SvaraRadera
 3. Fantastisk bok! Tar ner den från bokhyllan varje år i oktober! Goda recept och underbara foton.

  SvaraRadera
 4. En så härlig beskrivning av att laga mat, jag håller med! Tillsammans är allt roligare och godare :)
  Tack för bra tips...
  Kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 5. Det låter smarrigt, skulle vilja prova. Kan man få receptet?
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 6. detta är en av mina favorite tittar i den hela året.mycket bra recept.Och alla dessa fina bilder

  SvaraRadera
 7. Jag blev också påmind om att jag har den boken i bokhyllan.Den är inspirerande.Har gjort en frukttårta ur den boken många gånger.

  SvaraRadera