tisdag 6 november 2012

Symöte - Klädda knappar!Välkomna till symöte!

Den största handarbetshändelsen, för min del, den här veckan, var nog mönsterpremiären igår! Tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer. Nu ska det bli väldigt spännande att följa tomteballongens färd ut i världen. Mönstret finns nu även på Ravelry (glöm inte att lägga upp en bild av din version, om det är så att du virkar en!) Vill också passa på att tipsa om Järbo Garns Facebook-sida, där man kan ta del av nya mönster och följa vad som är på gång , eller gå in och "gilla" mitt ballongmönster:)

Jag har experimenterat en del med att klä knappar. Ni vet ju att jag har haft tankarna på knappar en hel del den sista tiden... Knappen på bilden är en speciell plastkonstruktion som är väldigt enkel att klä. Nu ska jag bara leta upp några spännande tyger att använda, och så ska jag klä resten av plastknapparna.

Igår kom det två önskemål om möjlighet att bli medlem i syföreningen även om man inte har en egen blogg.  Och visst ordnar vi det! Det går ju fint att delta i symötesgemenskapen genom en kommentar i kommentarsfältet! Jag har nu lagt till en ny medlemslista för er som vill vara medlemmar, men inte har någon blogg. Varmt välkommen Karolina och Carol, som nu finns med där! Är det fler som vill delta på det här sättet - så säg till bara, så fixar jag det!

Nu väntar jag spänt på att se och höra vad ni gjort den här veckan! Lämna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan, eller lämna en kommentar i kommentarsfältet:12 kommentarer:

 1. Vad roligt med Järbomönstret, ska testas! Fina knappar också! Ha en fin dag, Sandra

  SvaraRadera
 2. Kul att du skriver om klädda knappar för det är precis vad jag har ägnat mig åt den här veckan. :)

  SvaraRadera
 3. Vart hittar man den där fiffiga plastkonstruktionen och vad finns det fler för sätt att själv klä knappar på? Man blir ju helt klart inspirerad av allt knapp-prat :)

  SvaraRadera
 4. Ballongmönstret hos järbo är "gillat", jättefint!

  SvaraRadera
 5. Så fin knapp, jag har inte provat det någon gång att klä knappar, men det skulle man nog om dom blir så fin som din knapp.
  Ha en trevlig eftermiddag

  SvaraRadera
 6. Tack för att jag får vara med :)
  Just nu går min mesta handarbetstid till att förbereda virkade alster till en lokal julmarknad. Är första gången så det är lite nervöst. I kväll tänkte jag gå igenom det som är klart och se hur mycket mer som kan behövas samt färdigställa ett par påbörjade saker.
  Ha en bra vecka allihop!
  /Karolina

  SvaraRadera
 7. Men vilka vackra knappar nu ska jag gå in och titta på mönstret. Ha en fin syföreningskväll/Gela

  SvaraRadera
 8. Man blir allt lite knapp-knäpp av alla fina knappar du visar. Jag undrar också var du hittar plastknapparna du klär.

  SvaraRadera
 9. Det där har jag funderat på någon gång när jag haft något tyg som inte räckt till annat. Men så har det aldrig blivit av... Gissar att t.ex. Panduro har knappformarna.
  Inget handarbete hos mig idag. Har en "Busbildstävling" på gång just nu:)

  SvaraRadera
 10. Fantastiska bidrag den här veckan, förresten.

  SvaraRadera
 11. Tack Maja!
  Ska bli kul att få vara med - även om bilder kommer utebli. Jag brukar alltid titta på vad alla ni har gjort varje tisdag. Underbara saker som skapas! Hopp o hej! Carol

  SvaraRadera
 12. Men ååå vad glad jag blir när jag läser på din blogg! Halkade in när jag letade tips inför surdegsbaket och nu njuter jag av handarbetsbilder som är så fina!!! Jag vill jättegärna vara med, har ju ingen egen blogg men handarbetar på nybörjarvis här i Värmlandsskogen. Klart att jag kan fixa lite bilder om du vill. Jag kommer bli en trogen tittare och njutare ;)

  //Sara

  SvaraRadera