fredag 9 november 2012

Hemma hos de franska damerna!

I en av våra gamla arvemöbler fann vi en trave tryck med motiv av tjusiga parisiskor i vackra miljöer. Bladen verkar ha följt med tidningen "Damernas värld" under åren 1944 och 1945. Jag har faktiskt sett de här motiven tidigare, på ett annat ställe så jag gissar att trycken är väl spridda i landet?

En liten skatt var den i alla fall, den där högen med de välbevarade bilderna. Nu har jag till att börja med, ramat in två av motiven och hängt upp dem i min ateljé! Det känns trevligt att "vara i gott sällskap" när man arbetar!

Jag har varit bortrest i två dagar, för att bland annat planera Vintage-sticknings kursen, som ju startar på måndag.  Oj vad spännande det ska bli att dra igång! Dessutom hann jag med att föreläsa hos Bilda i Örebro. Det var hemskt trevligt att träffa hantverkskonsulenter från hela Sverige!
 

Nu är jag som sagt var hemma igen, i hemmet hos familjen. Ute gnistrar frosten och höstsolen tittar in genom rutan. Jag ska tillbringa ett par timmar till med de franska damerna, innan jag gör helg på allvar. 

Jag önskar er en fin helg!6 kommentarer:

 1. Jag hittade ett gäng av just sådana franska damer på Läkarmissionen i Västerås. Stod och funderade länge och väl men de fick stanna kvar till slut. De är superfina, men passar inte riktigt in här hemma.

  SvaraRadera
 2. det ska bli så kul med vintagekursen, ses på måndag
  karin ida

  SvaraRadera
 3. Ohh, så stiliga. Tidsenliga ramar också.

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tavlor! Påminner lite om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin, faktiskt.
  Spännande med vintagestickningen. Såg att den skulle gå, men eftersom jag inte har tid ny hoppas jag att den återkommer (då kanske jag har hunnit flytta hem till Värmland också.)

  SvaraRadera
 5. Vilka mysiga tavlor! Jag älskar gammal konst och gamla tryck.

  SvaraRadera
 6. PRECIS den översta har jag, les modes parisiennes står det på den va? Jag har länge undrat på var den kommer från (jag har för mig att jag har fått den). Jag älskar den typen av tavlor och insåg först i somras att de kan vara ganska dyra om man vill ha tag på fler att sätta över sängen - i alla fall på antik och samlarmässor.
  Min lillasyster sa förresten att de damerna är som hon och jag. Jag fick förstås vara den som är lite mer verklighetsfrånvänd och går och luktar på en blomma...

  SvaraRadera