söndag 11 november 2012

En julig glimt!

Här har fotats hela långa förmiddagen! I november gäller det att ligga i om man ska ha någon glädje av det lilla ljus som finns... Nu finns i alla fall massor av vackra bilder av allra finaste Elsa, i min kamera och jag är så oändligt lättad och glad för det! Vilken fröjd det ska bli att, välja ut favoriterna, redigera och skicka dem vidare till Linda på Järbo Garn, som sedan ska sätta mitt nya mönster som kommer ut inom kort.

Det är så lustigt det där med skapandeprocessen - hur man kastas mellan hopp och förtvivlan. Ena dagen känner man sig alldeles säker på att det man har för händer kommer att bli precis sådär fint som man hade tänkt mig, andra dagar tvivlar man på allt...

Inte nog med att man ska hitta en bra designidé... Sedan är det alla detaljer runt omkring som ska klaffa. Ett mönster ska skrivas - gärna ett som är alldeles rätt utan minsta lilla skrivfel och som dessutom är lättförståeligt och pedagogiskt upplagt. En modell ska stajlas, foton ska knäppas - i bra ljus och snygga vinklar... 

Mycket kan gå fel - men när det väl blir rätt så känner jag en sådan oändlig skaparglädje och tacksamhet inför att jag får hålla på med det här!  Den känslan är värd varenda litet tvivel och all den tvekan som är ofrånkomlig för den som ska skapa något.

Nu längtar jag tills mönstret kommer ut, så att jag får berätta för er om modellen och visa er fler julfina bilder!

2 kommentarer:

 1. Hej på Maja! Jag tvivlar inte ett ögonblick på att du är superbäst på att inspirera och ge skaparglädje till andra! Även om det är ett slit för dej stundtals.. att ha deadlines när det gäller skapande är inte alltid trevligt. Men sedan blir det BRA! Styrkekram!
  Carol
  (Kom tidningarna fram?)

  SvaraRadera
 2. Så spännande och intressant med att fixa till en ny designe och svårt, det tänker man inte på när man sitter med det nya mönstret och garnet du tycker om. Man får tacka för att det finns sådana som du som lägger ner sin själ i ett arbete.
  hA en bra dag
  kram

  SvaraRadera