måndag 26 november 2012

Nyårsflärd!

Ny vecka och nya möjligheter. Helgen har varit fylld av kalasande, värdinneskap och gäster för min del - vi har haft det så fint! Av den anledningen har jag inte riktigt hunnit med bloggen. Men nu ser jag fram mot att njuta av lugnet, tystnaden och det grå novemberdiset. Jag hoppas att veckan ska bjuda på gott om utrymme för bloggande, stickande och allt annat roligt!

Idag tänkte jag visa er fler bilder av hur det såg ut när nyårsfina Elsa modellade den glittriga axelvärmaren åt mig. 

Axelvärmaren har en finurlig "knäppning", som skapas genom att en av de resårstickade snibbarna sys in så att den bildar en hälla som man kan dra den andra snibben igenom för att låsa sjalen över axlarna.

Ett par av er har frågat om hur "svår" axelvärmaren är att sticka. En viss vana av stickning och att läsa mönster krävs förstås, men min idé med de olika mönstren har varit att göra det variationsrikt med små medel och vackert utan att det för den skull ska vara avancerat att utföra. Så de flesta av er med en smula stickvana ska kunna klara av detta!

Gå gärna in och gilla  min axelvärmare (om ni gillar den, vill säga;) här på Järbo Garns Facebook-sida!

Jag önskar er alla en fin vecka!


4 kommentarer:

  1. Vilka läckra bilder. Vad glad jag är att jag hittade ditt kalendermönster. Tror nog att det ska få bli en vilo-stickning för mig under december.

    SvaraRadera