tisdag 20 november 2012

Symöte - en riktig påtmadam!


Jag har alldeles nyss avslutat ett stort mönsterjobb som tagit en stor del av min tid i anspråk under ett antal veckor! Nästa måndag släpps mönstret, och det ska bli så roligt att äntligen få visa bilder och berätta om modellen!

Förutom det där mönsterjobbet, och online-kursen i vintage-stickning, är jag inne på ämnet barn och stickning igen. Jag har skrivit om det förr och nu ska jag fördjupa mig ytterligare. 

I samband med det kom jag på att jag skulle "provköra" en påtdocka som jag tagit in till "Majas Manufaktur". Hon är tjusig så det förslår, min påtmadam - rosa och grann med blomma i håret! Fungerar alldeles utmärkt, gör hon också! Att påta snoddar med hjälp av en påtdocka, eller att fingersticka kan vara ett bra sätt för små barn att närma sig stickning och räta maskor, utan att "behöva" sticka med stickor, fullt ut.

Eftersom det här med barn och handarbete är något som ligger mig varmt om hjärtat kommer jag att att ha ett särskilt litet sortiment med barnvänliga handarbetstillbehör, i min manufaktur! Än så länge finns bara påtdockorna där, men det kommer mera framöver...

Hur går det för er med handarbetandet? Något nytt och spännande att visa oss andra?

Lämna i så fall en länk med hjälp av länkverktyget nedan:

8 kommentarer:

 1. Så fin påtdocka i rosa, det är nästan så att man måste prova själv. Hur gör man egentligen med en sådan?

  SvaraRadera
 2. Maja, det där med handarbetssaker för barn tycker jag verkar toppen! Jag har en son som mest gillar Star Wars och fotboll, men nu lite oväntat har visat sig vara en hejare på att sy för hand. Men han är bara fem år, så jag har lite svårt att hitta bra grejor åt honom, och projekt som inte är för svåra. Jag kommer att hålla utkik i din butik för att se om du hittar några passande tillbehör! Som tack din fina idé kan jag förse dig med dockklädesmönster från sextiotalet om du vill ha. :-)

  SvaraRadera
 3. Spännande med ditt mönstersläpp nästa måndag!

  SvaraRadera
 4. Påtdockorna är jättebra. Jag köpte en för några år sen som dottern började använda men hon är inte klar än.

  SvaraRadera
 5. Det är nåt som jag verkligen saknat det är handarbeten till barn. Toppen om du tar in sånt!!! Ha en fin syföreningstisdag/Gela

  SvaraRadera
 6. Påta lärde jag mig av barnen på ett fritids jag jobbade på. Kul och det går så snabbt.

  SvaraRadera
 7. Håller med de andra, kul med saker till barn :) Sonen är snart 6 och försöker ibland virka. Men han är vänsterhänt så det är svårt att visa honom... Däremot gillar han quick knit. Han håller på med en mössa till sig själv. Och vanlig fingerstickning klarar han prima. Ska nog testa med en påtdocka till honom.
  Själv håller jag på med mitt virkande till julmarknaden. Gjorde en inventering och insåg att vissa saker behövde kompletteras. Längtar lite tills det är över för jag har i runda slängar tusen andra projekt jag vill göra. Men samtidigt ska det bli kul :)
  //Karolina

  SvaraRadera
 8. Försöker att lägga mitt bidrag till symötet här....*ler*...nybörjare

  http://www.flickr.com/photos/90347221@N06/

  SvaraRadera