ca 40 ägg
500 g mandelmassa eller marsipan
100 g vit choklad
1 burk solgult citrusströssel
Gör så här:
1. Forma små ägg av mandelmassan/marsipanen. Enklast är att utgå från en kula som du sedan "toppar till" lite.
2. Smält den vita chokladen i vattenbad. (Vattenbad= Lägg chokladen i en rostfri bunke. Placera bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten. Låt smälta.)
3. Doppa nederdelen av ägget i den vita chokladen.
4. Doppa därefter ägget i strösslet, så att strösslet "fastnar" i chokladen. Låt stelna. Förvara i kylskåp.
5. Voila! Här har du det lilla solgula ägget. Nu är det bara att mumsa i sig det!
Trevlig söndag!
Oj vad mumsigt det där såg ut!
SvaraRaderaJa, de är nästan lite för goda:-) Försvinner fort...
SvaraRadera/M
Så fina, och så enkelt! Bra tips. :)
SvaraRaderaMaria: Ja, de är superenkla att göra! Bra påskpyssel, helt enkelt:-)
SvaraRaderaVIlka små sötnosar! Första gången jag kikar in hos dig o jag blir alldeles varm inombords! Ha en riktigt trevlig påsk! MVH Anna
SvaraRaderaHej, Anna!
SvaraRaderaVad roligt att min blogg kunde glädja dig! Det är sådan feedback som ger mig blogginspiration:-)
Ha en fin påsk du också!
Hälsningar från Maja!
Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com
SvaraRadera