fredag 7 september 2012

Koka äppelkräm!


En av de lyxigaste sakerna med att ha äppelträd i trädgården är att man kan gå ut och hämta in en korg med fallfrukt och sedan fundera på vad man ska göra just den här gången... Igår blev det en barnsligt enkel klassiker - äppelkräm! Jag brukar låta en kanelstång koka med - då blir det lite extra gott!

Att äta varm, nykokt äppelkräm med kall helmjölk och hembakt tomtmacka - det är nog något av det bästa man kan göra en kylig höstkväll!

Här har ni receptet:

Äppelkräm med smak av kanel

1 liter äppelklyftor
4 dl vatten
½ dl socker
1 kanelstång
1½ msk potatismjöl utrört i ½ dl kallt vatten

Skala och kärna ur äpplena. (Jag använder alltid min "Hulda" till detta - det går så smidigt.) Koka upp vatten, socker och kanelstång. Häll i äppelklyftorna och koka tills de har mjuknat. Ta kastrullen av plattan och tillsätt potatismjölsblandningen i en tunn stråle medan du rör. Låt koka upp igen. Krämen är färdig!

1 kommentar:

  1. Åh så gott. Det var flera år sedan jag åt äppelkräm. Det ser ut som om det är dax att göra det igen.
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera