måndag 1 november 2010

Ägna dig åt lite hederlig gammal retro-städning!Min dammsugare har en slang från "förr i tiden"! Den är fin, tycker jag!Men egentligen är den lika ny som mitt blommiga förkläde...


Det syns inte minst på munstycket...Cath Kidston´s Kitchen Cleaner är en annan av mina städfavoriter. Den är också nutida men ser gammal och hederlig ut... Och så är den ekologisk också! Och lite lagom amerikansk;)Städar hon i pärlhalsband, tänker ni kanske? Ja, det blev så... min dotter kom springande och hängde det om min hals. Och det gick alldeles utmärkt att städa så. Finstädning kanske man kan kalla det... Finstädning i oäkta pärlor;)

Vad tycker ni om städning, förresten! Toppen eller botten? Och hur motiverar ni er att städa?

Igår blev det en hel del dammsugning för min del, och då hann jag med lite filosoferande under tiden... Här kommer några av mina tankar:

 • Städning känns ofta tråkigt innan man har kommit igång, men däremot kul när man är mitt upp i det. Därför försöker jag överraska mig själv, och bara dra igång innan jag hunnit känna efter...
 • Om man har gott om tid är det roligare att städa!
 • Det finns någonting upplyftande i att göra "fint" i hemma. Det är som om man får en andra chans... En ny start! Plötsligt känns allt annat roligare än innan städningen. Så är det iaf för mig!

Så efter min dammsugning gjorde jag av bara farten en omorganisation i våra glas- och porslinsskåp. Och medan höstsolen sken in genom fönstren kändes livet - toppen!

Hoppas att er vecka blir fin!

4 kommentarer:

 1. städning står väl inte överst på önskningslistan.
  men gud så skönt det är,när man haft storstädning smile det luktar så gott.
  snart tid börja julstädningen för mig.en dum ide från mitt barndomshem.alla skåp och mattor ska flyttas.varje år säger jag aldrig mer.Men men smile.
  whaoo den damsugaren var häftig.
  var kan man köpa det rengöringsmedlet?

  SvaraRadera
 2. Så fin du är i städartagen. Gillar också de gamla textilslangarna, och de håller så mycket bättre än de i plast.
  Städning? Jobbigt. Djur inne o ute gör att huset är lerigt, sandigt, dammigt och hårigt. Ofta. Vi veckostädar och då får vi tömma dammsugaren minst två gånger (har en sån man tömmer ist för påse). Sen dammsugar jag däremellan också.
  Men visst är det roligt när det är klart. Man är nöjd och ofta har jag en kanelbullekaka till fredagsfikat. Du anar inte vilken favorit den är. Hunden börjar drägla redan när jag tar fram ingredienserna...Han brukar få resten av gräddfilen, men han blir helt hysterisk om han inte får en kakbit. Det är det enda han tigger om, faktiskt. Annars väluppfostrad...
  ha en bra vecka önskar elsamarianne

  SvaraRadera
 3. För min del blir städningen nästan bara effektiv under press. Har fluktat på en sån där dammsugare längre, är de av bra kvalitet?

  SvaraRadera
 4. Hej, ursäkta att jag dröjde med svar!

  Är på resande fot just nu;)

  Anonym: Om jag inte misstar mig tror jag att man kan köpa cath kidston´s städprodukter på nätbutiken "country style". Annars kan det vara lite klurigt att få tag på c.k.-grejor i sverige. Du kan googla för att se vilka återförsäljare som finns. Jag köpte min flaska i katrineholm på måleributiken, så har man vägarna förbi där kan man köpa det där. Annars finns det ju i c.k.:s internationella nätbutik, men där kanske frakten är dyr?

  Julstädning låter som en bra grej, tycker jag! Då blir det ju ordentligt gjrt åtminstone en gång om året;)

  Elsamarianne: Det låter bra med "Kanelbullekaka" som belöning efter städningen;) Kul att den blivit er favorit!

  Anna: Ja, press är en ofrånkomlig effektivitetshöjare;)

  Jag är jättenöjd med dammsugaren! Den är ju ingen västing prismässigt, utan någon slags mellanklass. Känns dock gedigen och har funkat problemfritt. Tror att det har kommit ut en ny modell i samma stil nu (textilslang). Sågen annons häromveckan...

  Många hälsningar från Maja

  SvaraRadera