måndag 15 november 2010

Se min syplats ta form - del 3!Min syplats tar sig lite i sänder. Häromdagen snubblade jag över ett litet skåp. Skåpet är tänkt som någon form av tittskåp och har därför en vadderad bakre vägg där man kan fästa saker. Glaset i dörren är kantat med en liten spets. Så sött!

Jag tänker använda skåpet som en plats för sybehör och sådant. Sådana där små fina detaljer som ligger i mina lådor och väntar på att få komma till sin rätt i något handarbetsprojekt. Så bra att jag kan få njuta av de här sakerna även innan de hamnat på något plagg eller liknande.

Min idé är att jag ska skylta om lite då och då. Ett enkelt sätt att skapa lite omväxling. Det är viktigt att ha något inspirerande att vila ögonen på när man syr...

Min "premiär-skyltning" blev de glada tygfåglarna och de virkade fjärilarna från den fantastiska butiken i Paris. Kanske visar jag er skåpet igen när jag "skyltat" om nästa gång... Har redan en massa idéer för vad som ska få hamna där då;)


Förresten kom jag att tänka på att det borde vara ganska enkelt att konstruera ett sådant här skåp själv! Om man har ett överblivet litet skåp, kan man ju ta ur eventuella hyllplan och klä en pappskiva (i samma storlek som bakstycket) med något fint tyg. Man kan eventuellt stoppa den med lite vadd också. Sedan fäster man den i bakstycket. Att dekorera glasdörren med spetsband är ju också lätt gjort med lite lim och band. Det ska jag prova nästa gång jag springer på ett litet skåp...

3 kommentarer:

 1. Härligt skåp! Och du har rätt, det är trevligt att "skylta om". Ett bra sätt att få fart på kreativiteten.

  SvaraRadera
 2. Så fint! Jätteroligt att kunna skylta lite nytt då och då- såna kan man ha nästan var som helst...
  ha en bra veckostart
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Så fint! själv håller jag på att skapa en bibliotekskänsla i mitt vardagsrum, med en massa röda detaljer...

  Symaskinen bor just nu på köksbordet, dels för att jag inte plockat undan den efter paniksömnaden, men också för att jag lovat att sy en del till en kompis... Tur att vi alltid äter i vardagsrummet =)

  SvaraRadera