måndag 22 november 2010

Pryd hemmet i väntan på advent!Vi har varit bortresta över helgen. På besök hos mina svärföräldrar. I ett snöigt hälsingland har vi haft glädjen att tillbringa några fina dagar.

Men nu är jag tillbaka. Och advent står för dörren. Bara några arbetsdagar, sedan kommer ljuset till oss i form av adventsljusstakar och stjärnor. Jag längtar... Några små detaljer har redan fått ta plats i hemmet, som en föraning om advent:


Fåglar på rad - en gammaldags pappersprydnad. Enkelt och hemtrevligt.


En nyinköpt gul(!) Amaryllis. Ska bli så spännade att följa den!Min stol "Arka" som vanligtvis ser ut så här, har fått en ny "julkudde". Tillsammans med en liten yllefilt från "Klippans Yllefabrik" erbjuder den en mysig viloplats. Imorgon kommer jag att berätta mer detaljerat om hur jag sydde "julkudden"!

Jag ser överhuvudtaget fram mot den här bloggveckan som bl.a. innehåller premiärinslaget i julpysselserien som jag har gjort i samarbete med Radio Värmland - P4, S.R. På torsdagmorgon kan man höra inslaget, men jag kommer också att lägga upp en länk här på bloggen så att var och en kan lyssna när man vill. Här kommer att finnas bilder och ingående pysselinstruktioner i samband med radioinslaget!
Välkomna att följa mig under veckan!

4 kommentarer:

 1. Du har alltså fullt upp.
  Pippifåglarna är jättesöta. Och din stol! Den gillar jag skarpt.
  Gul amaryllis har jag aldrig sett, så det ska bli skoj att se hur den utvecklas.
  ha en bra tisdag
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. gul amaryllis.. vilket påminner mig om att jag glömt att ta in mina, undrar om de har överlevt att vara ute med snö och rejält kallt..

  SvaraRadera
 3. oh vad bra du lägger upp länk till pogramet.

  gul amarylis.Är det något nytt för i år?

  SvaraRadera
 4. Elsamarianne: Ja, jag hoppas att jag kan bjuda på en bild där amaryllisen står i full blom;)

  Mylla: Oj, då får du skynda dig att ta in dem och se om du kan "skaka liv" i dem!

  Anonym: Javisst, länk blir det! Jag vet inte om det är nytt för i år, men jag har iaf inte sett någon tidigare. Köpte den på en otroligt fin amaryllisutställning i Bollnäs i helgen.

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera