onsdag 10 november 2010

Pyssla med papper i väntan på den rätta hjorten!
Ibland är det märkligt hur vi fungerar... Som det här när man plötsligt börjar lägga märke till föremål man aldrig tidigare lagt någon vikt vid. Så är det just nu med mig och små rådjurs-/hjortfiguriner i porslin eller plast. En morgon vaknade jag upp med en bestämd känsla av att jag måste skaffa mig en hjort i porslin;)(Jag är ute efter någonting i stil med det ni ser på nedanstående bilder.) Var kommer en sådan idé ifrån?
Hur kommer det sig att jag plötsligt förknippar dem med någontig både trivsamt och varmt? Är det för de ger mig associationer till den där amerikanska juligheten som jag sett på tv och film? Eller är det bara den almänna retrokänslan jag gillar? Vet inte riktigt själv, men gillar dem gör jag;)

Skulle vilja ha några att hänga i julgranen också. Men i väntan på att jag finner ett par porslins-/plastexemplar tog jag helt sonika och pysslade ihop ett rådjur i papper själv. Fann den fina mallen här. På Macula finns det massor av fantasifulla papperfigurer att välja bland om man känner sig pysselsugen! Jag fick hjälp av ett lokalt tryckeri att skriva ut mallen på lite hårdare papp. Då blir figuren stadig. Det var roligt att pyssla med papper, för det var länge sedan jag gjorde något sådant!


Vilka otippade föremål har ni plötsligt börjat uppskatta?

3 kommentarer:

 1. TV-tranor, tog hem två från farmors dödsbo som pappa gjort en gång i tiden.. nu vill jag ha fler!

  SvaraRadera
 2. Smörknivshållare. En sån som man lutar kniven mot... visste inte att jag saknat en sån, förrän jag hittade en på loppis för 2 kr...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Mylla: Ja, sådana tranor är fina! Förstår att du "fått smak" på dem!

  Elsamarianne: Bra pris på en finurlig grej;)

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera