tisdag 30 november 2010

Symöte - Maja i Minnenas Journal!Så här ser jag och min dotter ut, när vi provar ut klänningen jag sydde till henne tidigare i höst. Bilden hittar ni på sista sidan i det senaste numret av tidningen Minnenas Journal. Alltså den sidan som presenterar glimtar ur innehållet i nästkommande nummer. I nummer 1. 2011 kommer reportaget om mig att finnas med. Det innehåller bl.a. en intervju med mig, bilder från mitt hem och såklart ett par av mina favoritrecept! Utöver reportaget blir det också mer av Husmorsskolan fast i ny form. Berättar mer om det när det närmar sig... Här på bloggen kommer dock allt att vara sig likt;)

Och så några ord om Husmorsskolans Nya Syförening: Det är glädjande att vi blivit fler medlemmar under den senaste tiden! Här kan den som är intresserad läsa mer om hur medlemskapet fungerar, vilka som är medlemmar m.m.

Glöm inte att lämna en kommentar till tisdagarnas inlägg, med en länk till aktuellt inlägg så fort ni handarbetat något spännande! (Detta gäller naturligtvis medlemmar såväl som "icke-medlemmar") Att lära/inspireras av varandra är så kul!

Alla som vill är också välkomna att ställa handarbetsfrågor under tisdagsinläggen! Jag ska göra mitt bästa för att svara och kan inte jag så är jag säker på att någon av er andra läsare finner på råd:) Kom också gärna med tips/önskemål på ämnen ni skulle vilja att jag tog upp på ett symöte...

Slutligen vill jag passa på att göra reklam för den här veckans torsdagsinlägg: Då kommer jag att "släppa" ett juligt virkmönster som jag designat själv! Så lätt att även en ovan virkerska hinner få projektet klart till jul;) Missa inte det!

Allt gott från er ständiga handarbetsvän, Maja!

4 kommentarer:

 1. Det verkar hända så mycket spännande för dig nu. Kul!

  Jag har den senaste tiden stickat ett par benvärmare i ett galet färgglatt garn. Men man behöver färg som piggar upp i mörkret. Här kan man läsa:
  http://urfunktionagain.blogspot.com/2010/11/benvarmare.html

  Jag ska snart sticka den andra, men mellan det så håller jag på med en halsduk. Fick nämligen en beställning av någon som fryser. :)

  Ha en fin dag!
  /Cornelia

  SvaraRadera
 2. phua!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  skönt bloggen blir som den är.
  jag älskar din blogg och lugnet här,och alla fina bilder.jag riktigt slappnar av här.
  du verkar inte ha problem med fritid precis smile

  SvaraRadera
 3. Hej! Det är full fart hos dig nuförtiden. Så roligt att du får pyssla med det som ligger dig varmt om hjärtat.
  Och att du fortsätter med bloggen även om du har andra medier på gång. Vilken härlig bild, förresten.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Cornelia: Åh, vilka fina benvärmare du håller på med! Jättehärligt med det färgglada garnet, och definitivt rätt årstid för ett par benvärmare;)

  Ja, det är verkligen kul med allt spännande som händer runt mig och Husmorsskolan just nu!

  Lycka till med benvärmare nr. 2 och glöm inte att fota halsduken du stickar. Vill gärna se den också:)

  Ha det fint du med!

  Anonym: Så roligt att du uppskattar min blogg! och härligt att du finner lugn här. Det är ju liksom det som är ett av målen för bloggen.

  Precis som de flesta har även jag svårt att få tiden att räcka till ibland... Jag jobbar ju mycket i veckorna och har som sagt en liten dotter att ta hand om. Men jag försöker att använda alla små stunder jag har över, till just husmoderliga ting. Så i slutändan hinner jag ändå rätt mycket. Många bäckar små som det heter... Och jag mår så bra av att använda händerna till pyssel, bak och handarbete!

  Elsamarianne: Ja, det är verkligen roligt att få ägna sig åt sådant man gillar! Jag känner mig tacksam för det! Kul att du tyckte om bilden:) Kram!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera