onsdag 6 april 2011

Skira snittblomster!En enda liten bukett tillför ett rum så mycket liv. Bara några få blommor och kvistar, med ett fint band runt - mer än så behövs inte.

Jag tycker så mycket om att gå till vår blomsteraffär. Skylten är gammal och sliten. När man öppnar dörren med det mjuknötta handtaget pinglar en sådan där klassisk butiks-klocka. I affären är de vänliga, hjälpsamma och omsorgsfulla på ett sätt som känns lite gammaldags. När man kliver in där vet man att det inte går att jäkta. Nej, jag tar nummerlappen från den gamla "maskinen" och väntar snällt på min tur. Frusterande? Nej, bara skönt! Under väntetiden strosar jag runt och ser vad som är finast för dagen. Det är så olika, beroende på vilken säsong man kliver in där. Blomsteraffärer är ju liksom föränderliga... Det hör till saken:)Till helgen blev det en ranunkel och körbärskvistar. Så vackra! Det fick mig att tänka på att jag ska ta in lite olika kvistar från trädgården för drivning. Precis så där som jag gjorde med syrenkvistarna förra året. Vore roligt om jag kunde lyckas med körsbärsblom själv! Fast det är kanske för mycket att hoppas på?

När min mormor och morfar gifte sig, den 8 april för många, många år sedan berättades det att de hade inomhus-drivna kvistar av äppelblom och körsbärsblom som bordsdekoration. Om jag blundar kan jag se det där bordet för min inre syn... Skirt och överdådigt vackert. Och fastän det är historia nu, så knoppas körsbärsträden varje år och kommer så alltid att göra. Det känns trösterikt att tänka på.Jag saknar höga, smala vasar. Men den här juice-flaskan som jag ställt undan inför sommarens saftkok dög ju bra! Om man byter vatten varje dag så står en sådan här bukett förvånansvärt länge. Ställer man den dessutom svalt om nätterna, så håller den sig ännu bättre!

Ha en bra vårdag!

3 kommentarer:

 1. hej Maja

  Körsbärskvistar kan inte vara svårt alls, iallafall har jag lyckats varje gång de senaste 10 åren.

  Lycka till
  Hanne

  SvaraRadera
 2. Skall gå ut och klippa några syrenkvistar idag!
  Ja, som svar på din kommentar hos mig... Jag kommer att hinna gå i pension innan jag hunnit utnyttja alla finesesser på min nya symaskin:-)

  SvaraRadera
 3. Så sant att färska blommor kan ge energi till ett helt rum!

  SvaraRadera