lördag 30 april 2011

Trädgårdstid!

Hej!

Hur har ni det? Jag är fortfarande här... Blev bara lite uppslukad av sol och trädgård. Så är det väl när man sätter nävarna i jorden. Man blir liksom fast;)

Några ord om vad jag gjort då! Förutom allmänt rensande, gödslande, grusande och gallrande så har följande saker skett:

Jag har snickrat en spaljé som mina björnbär ska få klättra på. Enkla grejor... En portal av brädor med nubb på insidorna. Sedan spände jag ståltråd i zick-zack mellan nubben. Det blev ganska fint, i alla fall bättre en de spaljéer jag sett på trädgårdshandeln. Gamla brädor passar liksom bättre in i vår gamla trädgård! Och förhoppningsvis kommer björnbärsrankorna trivas med att klättra där i solgasset framför muren.

Jag har också påbörjat en liten omorganisation av mitt gamla misslyckade kryddland som ligger alldeles för nära ett par björkar som stjäl näringen från växterna. Istället ska kryddorna få flytta till en odlingsram som jag redan har och till en annan som jag håller på att bygga. Det ska nog bli bra. Den här gången lägger jag marktäckduk underst för att försöka hindra de lömska björkrötterna från att tränga upp i jorden. Dessutom ligger den här odlingsplatsen längre bort från björkarna.


Libbstickan har redan flyttat - den söta zinkskylten fyndade jag på Coop för några kronor förra året. De reade ut en hel korg med sådana här skyltar som jag redan hade ett par av. Köpte en hel bibba så nu har jag många på lager inför sommarens planteringar...


Några stunder på filten i gröngräset har det också blivit. Och sådär i förbifarten har jag stickat upp mitt livs första nystan Noro-garn. Och jag är fast:) Så vackert! På något sätt blev färgerna ännu vackrare ute i dagsljuset. Mer om garnet och den lilla tröjan kag stickar, en annan dag...


Och så avslutningsvis en bild som får symbolisera lillans huvudsakliga ute-sysselsättning - vattenlek. Det har "diskats", "kokats kaffe", plaskats och blaskats så att det har stått härliga till!

Och härlig är den - trädgårdens tid!

2 kommentarer:

  1. Härliga trädgårdstid! Känner igen det sååå väl, jag har också fastnat utomhus de senaste veckorna. Så otroligt mycket att sätta händerna i just nu. Nästan så att man väntar på en regning mellandag så man kan ta itu med allt inne som blivit väntandes... men bara nästan ;)

    SvaraRadera
  2. Lowella: Ja, så är det;) Inomhusgörat får stryka på foten till förmån för trädgårdspåtandet! Fast i dag var det lite kallare igen, så då kändes det lite lättare att vara inne...

    Tänk vad härligt att vi har en hel sommar framför oss!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera