lördag 2 april 2011

Tre awards och en utmaning!Tre fina awards har tilldelats mig och Husmorsskolan under den senaste tiden. Det är mina bloggfränder Mylla, Elsamarianne och Ida som har haft vänligheten att sända mig lite extra uppmuntran i form av de här utmärkelserna.

Därför vill jag passa på att tacka för det! Det betyder mycket att känna er uppskattning!

I bloggvärlden hör det ju till traditionen att skicka vidare de awards man får till bloggar som man tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Men istället för att lista fem nya bloggar tänker jag tipsa er om länklistan i den högra sidmenyn där jag samlat alla syföreningsmedlemmars bloggadresser. Jag rekommenderar en rundtur bland alla dessa fantasifulla bloggar! Där finns mycket att hämta i form av trivsam läsning och sprudlande kreativitet! Husmorsskolans Nya Syförening, (cyber-syföreningen för alla som handarbetar!) växer ständigt och tisdagsmötena här på bloggen är en av höjdpunkterna i veckan för oss medlemmar. Det gör mig så glad!

Förutom awards har jag också fått en utmaning av trevliga syföreningskollegan "Lillstrumpan". Den går ut på att man ska berätta åtta saker om sig själv. Men jag tänkte faktiskt vara så tråkig att jag använder den här utmaningen till att berätta åtta saker om bloggen istället. Det gäller några saker som jag känner ett behov av att aktualisera och förtydliga. Och så lite andra tankar kring bloggandet som jag vill passa på att skicka med...

1. Jag startade Husmorsskolan för att jag ville skapa ett forum där människor i olika åldrar kunde mötas och utbyta tips och erfarenheter av hushållande, matlagning, bak, handarbete och vardagsliv i allmänhet. Till Husmorsskolan ska alla känna sig välkomna! Att vi lär av varandra är en av förutsättningarna och liksom bloggens "själ". Jag är själv en elev i den livslånga "husmorsskolan"...

2. För mig är vänlighet, respekt för och omtanke med mina medmänniskor oerhört viktigt. Det är också en sådan anda som alltid ska råda här på bloggen.

3. Husmorsskolan är inte en vinstdrivande verksamhet, utan drivs ideellt av mig. Resten av min tid arbetar jag på en Musikhögskola som universitetsadjunkt i sång och musikteori.

4. På Husmorsskolan förekommer ingen som helst dold reklam eller produktplacering. Jag tackar alltid kategoriskt nej till erbjudanden om ekonomisk ersättning eller varuprover mot att en viss produkt ska visas upp på bloggen. Det betyder att ni läsare kan vara trygga med att jag de gånger jag tipsar om någon särskild produkt eller butik, gör det av egen fri vilja utan några som helst vinster.

Jag har också öppet presenterat "garnsponsorer" som bidragit med garn och mönsterböcker för utlottning i syföreningen. I det fallet är garnsponsorerna butiker som jag själv tycker om och har bra erfarenhet av! Att lyfta fram sponsorer av olika slag kan jag tänka mig att göra även inom andra områden, men detta kommer alltid att redovisas öppet.

5. Jag är djupt tacksam och förundrad över all den värme och vänlighet jag möter dagligen genom er läsares fina kommentarer, mail och inlägg. Det är en ynnest att få ta del av detta.

6. En bieffekt av bloggandet har varit att jag blivit mer och mer intresserad av fotografering. Det är så roligt! Numer fotograferar jag med en Nikon D90. Jag har ett zoomobjektiv och ett fast objektiv (Nikkor AF50-1.8). (Passar på att nämna detta eftersom jag fått en del frågor om vilken kamera jag använder...)

7. Det gör mig fascinerad och upplivad av att se hur kreativiteten sjuder i bloggvärlden. Det stickas, bakas, pysslas, lagas mat, anordnas hjälpinsatser, diskuteras, sys och byggs upp nätverk. Det känns så roligt att vara en del av den här rörelsen!

8. Slutligen vill jag säga att jag tycker bloggandet är väldans roligt!

Så var det sagt! En trevlig fredagskväll önskar jag er!

2 kommentarer:

 1. Det var roligt att läsa om din blogg och dina intentioner med bloggen. Tack!

  SvaraRadera
 2. Hej, Kerstin!

  Vad roligt att du uppskattade det! Känns bra att påminna sig själv och andra om de där sakerna ibland...

  Apropå lerkrukorna du kommenterade förut, har faktiskt inte hadft en aning om deras ursprung. Har fått dem av min svärmor. Men då är det kanske det fabrikatet som du nämnde? Alltså samma som den leran som din man använde? Kul att du upplyste mig om det! hemskt fina är de, eller hur?

  Roligt att se dina nya tröjor då och då på bloggen, förresten! Så fina!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera