onsdag 28 december 2011

Citronmarängpaj på tv!Alla som gillar rutiga förkläden, prickiga blusar, cremégula kök och höga chokladtårtor ordineras härmed en titt på den inledande scenen i SVT:s serie "Mildred Pierce". Jag kan inte föreställa mig hur bakning på film skulle kunna bli bättre än så? Jag höll andan och njöt i fulla drag av alla vackra detaljer;)

Den sorgsna historien om den ensamstående mamman Mildred baseras på en roman av James M. Cain. Redan 1945 gjordes det film av historien - då var det Joan Crawfod som spelade huvudrollen. I den nya filmatiseringen är det Kate Winslet som knutit på sig förklädet och gestaltar den skickliga pajbakerskan Mildred. Å, vad jag längtar till nästa avsnitt!

Och en sak till - jag bara måste baka en citronpaj med marängtäcke!

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Jag hade spetsat in mig på den här serien men så missade jag första avsnittet. Hoppas den går i repris.

  SvaraRadera
 2. Slog på denna serie utav misstag, hade inte ens sett att den skulle gå! Mycket trevlig överraskning då jag älskar både Kate Winslet och tidsepoken!

  Kerstin: Du kan även se den på svtplay annars, fram tills den 2:a januari. Kanon om man inte har möjlighet att se den just när den visas på tv! :)

  SvaraRadera
 3. Efter att ha läst här gick jag genast till svtplay och såg den. Jag hade helt missat att den skulle visas. Trevligt med en miniserie och jepp tidsepoken är precis vad jag gillar och vilka tårtor hon gör. Kuuuul!

  SvaraRadera
 4. ooo så tjusigt! Den ska jag definitivt se!

  SvaraRadera