söndag 25 december 2011

När juldagsmorgon glimmar!


God Jul vill jag önska er med några bilder från vår julaftonsmorgon. Det lilla Jesusbarnet stickade jag de två sista kvällarna innan jul. Och så låg han där vilandes på strå i farmors korg när lillan fann honom igår morse. Det blev som en lite större, lekvänlig krubba. Väldigt fint, tyckte vi.

Jag stickade dockan efter det här mönstret med Rowans ekologiska bomullsgarn, och "skulpterade" den sedan ungefär som man gör med en Waldorfdocka (det vill säga snörde åt runt hals, handleder och fotleder). Ansiktet och naveln är enklast möjliga - sydda med brodergarn.

Nu ska jag njuta av juldagen!

5 kommentarer:

 1. Vill tacka för en underbart mysig och inspirerande blogg. Nu vet jag vad jag ska satsa på att virka inför nästa jul. Ett virkad julkrubba bara måste jag ha. God Jul till dig och din fina familj, och de där marsipakakorna var gudomligt. Kram // Mor Natalia

  SvaraRadera
 2. Fin idé till julkrubba! Fick sent omsider in mitt bidrag till symötet.

  SvaraRadera
 3. Natalia: Nej men vad roligt att du provade marsipankakorna. Visst var de goda! Våra är snart slut;( Jag blir så glad för att du uppskattar min blogg! och vad rolig att du blev inspirerad att virka en krubba!

  Hannele: Tack!

  Borgmästaren: Tack! Det kändes väldigt bra med en så lekvänlig krubba!

  SvaraRadera
 4. Vilken cool blogg du har och Jesusbarnet var ju bara så gulligt. God fortsättning på julen.

  SvaraRadera