fredag 9 december 2011

Sy en adventskrans!Igår julpysslade jag med familjen hela eftermiddagen. Det var så mysigt. Jag gjorde flera olika saker... En av dem var en beständig, barnvänlig adventskrans av tyg och filt. Stommen, dvs en stoppad tygring hade jag förberett innan vid symaskinen. På dubbelt tyg tog jag ut rundeln med en tallrik som mått. För den inre cirkeln använde jag en liten skål att mäta med. Sedan sydde jag en raksöm längs med de två cirklarna, i varje cirkel lämnade jag en öppning så att jag kom åt att stoppa kransen. Jag klippte upp cirkeln tvärsöver där öppningarna var. Sedan klippte jag också bort överflödigt tyg och lämnade så liten kant som möjligt vid sömmen. Därefter vrängde jag kransen ut och in så att rätsidan kom utåt, stoppade den med vadd och sydde ihop öppningen för hand.

Sedan klippte jag ut en massa filtlöv, dels med vanlig sax och dels med sicksacksax. Löven sydde jag fast för hand på kransen. En del av dem fick sällskap av en röd, prickig knapp som lyser upp allt det gröna lite som ett rött bär.


Det här var ett roligt och förhållandevis lättvindigt pyssel. Vill man göra det till ett tillsammanspyssel kan man som vuxen förbereda stommen och sedan låta barnen klippa ut filtdekorationer och välja knappar - är det för pilligt att sy kan man ju faktiskt limma fast både filt och knappar med textillim.

Så nu har vi en fin innekrans som kommer att stå sig i många år. Får se om jag hänger upp den på någon dörr någonstans eller låter den ligga på bordet som prydnad...


3 kommentarer:

  1. Förtjusande! Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  2. På landet, mot skogen: Nejmen vad kul att du gillar den!

    Frostrosor: Tack för fint beröm!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera