torsdag 29 december 2011

Sticka kragvantar med garnbollar!


Igår kväll stickade jag mörkrosa kragvantar till lillan. Hon hade "beställt" dem för längesedan och nu hade jag äntligen både lämpligt garn, tid och lust att sticka henne ett par.

Det är något särskilt med mellandagsstickning - när alla julklappsprojekt är färdiga, inslagna och levererade till respektive mottagare kan man unna sig små lustfyllda stickningar som varken måste bli klara till någon viss dag eller behöver bli särskilt lyckade. Man kan experimentera och göra vad man känner för... Det gillar jag!

Jag har snöat in på vantstickning de senaste veckorna. Och om jag får bestämma ska vantar ha rejäla skaft. Det är både vackert, värmande och praktiskt eftersom kylan inte kan krypa in i mellanrummet mellan vantar och rockärm. Därför kände jag mig så nöjd när jag lyckade snoka redan på det här Dropsmönstret. Rustika och rejäla vantar, med fina kragar. En fiffig detalj är att resåren stickas med tunnare stickor än den övriga vanten. På så sätt får vanten sin fina form utan en massa ökningar och minskningar.

Garnbollarna lade jag till eftersom jag inte kunde låta bli! Det är så fint med bollar... Jag skulle kunna ha sådana på varnade plagg tror jag;) Det gröna garnet av samma kvalité som de rosa hade jag över från ett tidigare stickprojekt. Artesano Aran, som det heter, är förövrigt en ny favorit. Underbart varmt och mjukt och dessutom rättvisemärkt!

Så om någon av er läsare har lite tjockare ullgarn som ligger och skräpar vill jag verkligen rekommendera en stunds vantstickning ikväll. Man mår så bra av det!


Storlek: 3-5 år
Garn: Artesano Aran Färg: Violet (Vantar), Teal (Bollar)2 kommentarer:

  1. Åh vad fina! Vilken fin färg oxå. Måste kolla in det mönstret direkt, småtöserna behöver några fler vantar.
    Instämmer det härliga med mellandags-stickningen, nu gör man som man vill! Själv började jag med bebisplagg som verkligen inte är akuta, behövs framåt juli... ;)

    SvaraRadera
  2. Jättefina vantar! Sådana ska min Saga få. Hur gick detektiv silverstickningen? Jag är nyfiken på slutresultatet.

    SvaraRadera