fredag 13 juli 2012

Baka som förr!























Då och då får jag frågor om ugnstemperaturer i äldre kokböcker. Vad motsvarar till exempel "svag ugnsvärme" med dagens mått mätt?

Nu har jag gjort en liten tabell med översättningar av volymmått och ugnstemperturer från äldre kokböcker. Varsågoda att skriva ut tabellen och hänga den på kylskåpsdörren om du vill! Kanske kan den inspirera till en djupdykning i någon av "mormors" gamla kokböcker?

Här hittar du tabellen!

5 kommentarer:

  1. Så hjälpsamt och fint, tack!

    SvaraRadera
  2. Finfint! Tack, jag hänger den bredvid "ditt" juli-kalenderblad som hänger där på min kylskåpsdörr och bara väntar på en anteckning om att jag blev mormor denna månaden...vi får se hur det går. Än så länge är det bara väntan och jag syr babykläder för fullt. Passar bra när det ändå regnar. Ha en fortsatt bra dag.

    SvaraRadera
  3. Mattlo: Vad roligt att du ppskattade det!

    Anna: Å, vad spännande! Lycka till med babykläderna och väntan!

    Anna: Jag hoppas att det kommer till användning!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt! Det här har jag faktiskt aldrig sett i något recept men jag minns att min syster hittade en gammal kokbok på loppis för en massa år sedan som mätte temperatur i antal björkvedträn...

    SvaraRadera