onsdag 4 juli 2012

Moodboard - sockerärt och luktärt!

Jag tycker ärtväxter är så vackra - som små konstverk med de sirliga klängena som sträcker sig efter något att greppa tag i... Och så har vi det magiska med blommorna som utvecklas till ärtskidor, där små ärtor bildas. Ja, det är ett underbart släkte, helt enkelt!

Under en tid har jag samlat på ärtbilder som inspiration. Jag har ett par mönsteridéer som jag skissar på och då är det fint med en moodboard att vila ögonen på, då och då. Förutom min moodboard beundrar jag förstås mina egna ärtväxter i köksträdgården, dagligen! Vi får se vad det bli av mina mönsterskisser...

På moodboarden ser ni bland annat illustrationer av luktärt och sockerärt från växtböcker, två vintage-fröpåsar, Flower Fairies (luktärt) av C. M. Barker och en underbar barnboksillustration till sagan "Prinsessan på ärten".

För en tid sedan frågade en av er läsare hur jag gör mina moodboards? Här kommer svar:

Jag använder bildredigeringsprogrammet "Picasa" som har en bra Collage-funktion. Med hjälp av den är det enkelt att kombinera ett antal bilder till ett samlat collage. Jag brukar välja alternativet "mosaik" och sedan använda funktionen "rutnätsavstånd" för att få ramar runt bilderna. Picasa finns att ladda ned fritt på nätet och är överhuvudtaget ett väldigt smidigt program att använda!

2 kommentarer:

  1. å så fantastiskt vackert!

    SvaraRadera
  2. Jättefint! Tack för ditt tips om Picasa. Jag har inte riktigt förstått vad man använder det programmet till. Jag har inte fattat att det är ett bildredigeringsprogram. Nu förstår jag bättre och kommer genast att undersöka det.Tack Maja!

    SvaraRadera