onsdag 11 juli 2012

A Room with a View!


Just nu jobbar jag intensivt med att renovera rummet som ska bli min framtida ateljé! Det är en hel del som ska målas innan vi äntligen kan tapetsera... Igår hann jag med taket, allt trä runt fönstret, ett element och taklisterna. Till samtliga trädetaljer och elementet använder jag Kulturhantverkarnas vita linoljefärg. Taket målas med en specialfärg för pappspända tak.

I samband med att jag höll på att ta fram en mur som tidigare varit övertapetserad, fann jag en massa tidningspapper som använts som grund under pappen och tapeten. 1949 verkar den senaste renoveringen ha gjorts. Då tapetserades muren över och antagligen togs en eldstad bort - vi får se om jag hittar fler spår av den under mattan.

Rummet som jag renoverar ligger på tredje våningen i vårt 1920-tals hus. Enda sedan vi flyttade in har vi sagt att det rummet egentligen är husets vackraste. Det är så ljust, och genom fönstret ser man himlen, staden och Glafsfjorden!

Och så är det ju lönnarna också - de vackra träden som sträcker sina grenar enda upp till tredje våningen! Så står de där utanför fönstret och bildar en trygg kuliss. 

Precis som titeln på E. M. Forsters klassiska bok, som också blev till film 1985 så är det "A Room with a View"!

Det finns något hoppingivande med att måla och göra fint. Medan jag arbetar så tänker jag på framtiden och på allt jag vill åstadkomma i min ateljé... 

Det ska bli så ljuvligt att äntligen få ett riktigt utrymme för mitt bloggande, handarbetande och mönsterkonstruerande. hittills har jag hållit till i soffhörnet eller på köksbordskanten. Jag längtar efter att kunna ordna det praktiskt och fint - att få breda ut mig utan att det påverkar någon annan - att kunna lämna pågående projekt framme för att ha möjlighet att återuppta arbetet precis där jag var - att skapa en inspirerande miljö och omge mig med mina favoritföremål - att få ett arbetsrum som gör det lättare att dra gränsen mellan arbete och fritid - att ordna ett hörn för foto där det är lätt att ta bra bilder!

Förresten om någon av er som läser det här har en äldre provdocka (1920-1960-tal), som ni kan tänka er att sälja får ni hemskt gärna höra av er! Jag är nämligen ute efter en sådan!

9 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande det skall bli att följa arbetsrummets förverkligande! MVH Carin F

  SvaraRadera
 2. Men visst är det roligt att fixa ordning ett rum! Vi håller på och kämpar med min stora pojkes rum. Jag har skrapat och målat fönster, vi har bytt lister och målat om allting, helt enligt hans önskemål. Nu börjar vi närma oss slutprodukten och å vilken tillfredsställelse det är!

  SvaraRadera
 3. ett pusselrum är fantastiskt! ditt låter dock mer lockande än mitt som är ca 1,5 brett:) men även mitt lilla krypin känns underbart, bara det att man inte behöver plocka undan när man tar en paus, det är lyx det !

  SvaraRadera
 4. Du har säkert skrivit det tidigare, men i så fall har jag glömt bort det, men hur många rum har ni i ert trevåningshus? Och hur många använder ni regelbundet?
  Bara spännande att få veta=).
  Kram.
  Anita i bergslagen

  SvaraRadera
 5. Carin: Vad roligt att du följer med:)

  Johanna: Vad härligt! Ser fram mot bilder v det färdiga resultatet sedan!

  k: Stort som litet så är det lyxigt - instämmer!

  Anita: Jag vet inte om jag har skrivit det tidigare, men iaf: Vi har nio rum, ett kök som vi använder som kök, ett kök som är tvättstuga nu, ett kök som är grovt hobbyrum och ett kök som ska bli någon form av trivselrum med orginalinredningen kvar. Sju av rummen använder vi dagligen... Det är de två rummen + trivselköket på tredje våningen som vi kommer att använda mer nu när min atlejé blir färdig! Kram!

  Hälsningr från Maja

  SvaraRadera
 6. Sen vi flyttade har jag fått ett eget rum och det är bäst! Det är så lyxigt att ha symaskinen framme alltid och lämna grejjer huller om buller utan att sambon blir lidande :P

  SvaraRadera
 7. Hej Maja!

  Jag brukar titta in hör då och då och är hemskt dålig på att kommentera, förlåt. Jag tycker mycket om din blogg.

  Låter fantastiskt med ett eget rum, en egen ateljé, på tredje våningen dessutom. Jag har ett eget rum i källaren men även en liten syvrå på markplan (vårt hus är väldigt litet) och har en tendens att sprida pågående slöjdprojekt överallt. Drömmer om att ha en alteljé i ett eget lite hus på gården. Det vore något.

  SvaraRadera
 8. Vacker bild! Önskar mig också ett arbetsrum. Här är det också köksbord och soffhörn som belamras med pågående/vilande projekt. Lycka till med renoveringen och så spännande att hitta lite historia.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt det låter! Själv hade jag planer på "ett eget rum" när vi flyttade till hus men det blev tv-rum och gäst/spritrum (jag vill inte ha några barskåp i vardagsrummet då det är så fult enligt mej) så det blev inget eget rum för mej. Men jag gör mitt bästa för att invardera tv-rummet :-)

  SvaraRadera