fredag 6 juli 2012

Den lilla stolen!

För tre år sedan är lillan var ungefär ett och ett halvt gjorde hon och jag en sådan där tågresa som man aldrig glömmer... Under hela långa färden, släpade jag förutom barnvagn och övrig packning, en trädgårdsstol under armen. Stolen hade jag köpt till fyndpris på "Plantmarknaden" i Lindesberg. Och det festliga var att den var av samma typ som vårt rätt så nyinköpta trädgårdsmöblemang.

Det där tilltaget var helt självpåtaget och kom sig av att jag inte ville vänta med att få hem stolen... Det var ju sommar och tanken på att lillan skulle få en egen liten trädgårdsstol att sitta i var så lockande!

Man kan ju tycka att det där med en särskild trädgårds-barnstol låter lite överdådigt, men faktum är att den har använts mer än jag anade när jag köpte den. Vi äter ju nästan samtliga mål ute på sommaren, när vädret tillåter. Tack vare stolen kommer lillan upp i lagom höjd och har sin egen trygga plats att sitta på. När hon var mindre fick vi säkra stolen genom att knyta ett band för, så att hon inte skulle falla ur, men nu klättrar hon upp och ner själv som hon vill.

Trädgårdsgruppen heter "Slite" och tillverkas av det Gotländska företaget Guteform. Det är en klassisk serie som passar bra i äldre trädgårdar. När vi köpte bord, stolar, soffa och bänk hade vi också turen att göra det till halva priset av vad det egentligen kostade. Det berodde på att linoljefärgen som de var målade med hade visat sig krakelera av väta. Det gjorde inte oss något eftersom möblerna går att måla om, och än så länge har det inte behövts!

Nu ska jag ut och njuta av trädgården!

1 kommentar:

  1. Vad praktiskt! Och kul att stolen matchar. Här bärs lilla barnstolen ut och in nästan varje dag till 1-åringen och 4-åringen får helt enkelt sträcka på sej...

    SvaraRadera