lördag 28 juli 2012

Trädgårdsdagbok - del 20!
Idag blir det några bilder från min "Three sister´s garden". Tidigt i våras bestämde jag mig för att viga en av mina odlingsbäddar, åt den gamla nordamerikanska modellen där squash, majs och bönor samplanteras för att och ge varandra stöd och näring. 

Jag odlar ju i liten skala så i min bädd rymdes tre squaschplantor och tre majsplantor. Runt majsen satte jag blomsterbönor som klättrar på de högresta plantorna och luktärt som prydnad. Blomsterbönor (runnerbeans) odlas mycket i England, där de också äter bönorna. I Sverige betraktas de mest som en prydnad. Men som när det gäller allt engelskt är jag svag för blomsterbönor och tänker ge mig på att laga något av dem om jag får ihop en liten skörd.

Jag har tre olika sorters squash (Patty Pan, Yellow Scallop och Fruit de Nice) som jag är väldigt spänd på att få skörda! Plantorna blommar för fullt nu och små frukter är på väg! Som ni ser på bilderna - om ni tittar noga - så hjälper getingarna till med pollineringen:)

Välkomna att lämna en trädgårdslänk med hjälp av länkverktyget nedan, om du vill berätta om dina odlingsäventyr:3 kommentarer:

 1. Åh så fint! Var brukar du köpa fröna ifrån?
  Och tack för receptet på citronette! Jag är barnsligt förtjust i citron och jobbar ständigt med att hitta nya användningsområden.

  SvaraRadera
 2. Kråkspark: Jag brukar köpa mina fröer från nätbutikerna http://www.fron-och-sant.se/ och http://www.raravaxter.com/

  Där finns många spännande sorter!

  Kul att du gillade citronetten!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Jag tycker så himla mycket om dessa inlägg. Följer utveckligen så jag kan drömma mig bort att jag också har en trädgård som jag odlar i. Och tänk vad tiden går fort, det känns som om det var förra veckan du startede med dessa, och nu är det redan del 20!!

  SvaraRadera