onsdag 25 juli 2012

Rosor på väggen i min blivande ateljé!Nu har vi kommit så långt som till tapetseringen av min blivande ateljé! Det blir så precis så fint som jag drömt om - ja nästan ännu finare! Jag längtar så efter att tillbringa tid i rummet med alla rosorna...

Jag har haft engelsk inredningsstil som utgångspunkt för tapetvalet. Större delen av rummet kommer att tapetseras med rosentapeten som ni ser på bilderna, men i en liten smyg som bildas mellan två murar, blir det en blå och vitrutig tapet som går i samma ton som rosentapeten. Jag tror att det rutiga kommer att bli en fin kontrast till blommorna. Lite struktur mitt i all grönska...

Nedan ser ni hur gammalt möter nytt - den nytapetserade väggen och muren som jag håller på att ta fram under lager av papp, tapeter och tidningspapper. Jag ska vitmåla de två murarna så snart jag frilagt dem!

Tänk så mycket spännande läsning som kom fram under tapeterna - dagstidningar från 1940-talet, både lokala och rikstäckande! Lite skär de i hjärtat varje gång jag river loss en bit - det går ju inte att spara tidningsbladen eftersom jag måste blöta dem för att få loss dem från väggen. Men jag försöker fota allt som är läsligt så finns det i alla fall kvar på bild. på bilderna här under ser ni bland annat två fina klädannonser från NK!

Så ser det ut här hos mig just nu! Fler bilder kommer efterhand. Och naturligtvis kommer ni att få se mycket av det färdiga resultatet här i bloggen!


Från och med i höst kommer jag att tillbringa minst två dagar i veckan i ateljén där jag bland annat kommer att jobba med stickdesign. Som jag längtar!

6 kommentarer:

 1. Det var verkligen en fin vill-ha-tapet.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin tapet! Vad heter den?
  Johanna

  SvaraRadera
 3. Så fint det blir och så spännande med de gamla tidningarna :)

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint, jag tycker också mycket om engelska blommönster!

  SvaraRadera
 5. Kerstin: Kunde väl tro att du skulle gilla den - vi brukar ju tycka lika om ganska mycket;)

  Johanna: Tapeten kommer från Intrade´s kollektion "Small Prints". Finns fortfarande på marknaden!

  Emma: Ja, det är jättespännande!

  Karin-Ida: Ja - blommiga tapeter är vackert!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera