tisdag 31 juli 2012

Symöte - Höststickning!


Välkomna på symöte!

Även om jag vet att det inte är höst än och dessutom hoppas innerligt att sommaren ska dröja sig kvar så länge som möjligt, kunde jag inte låta bli att sätta jag igång med en höststickning igår. Det kändes till och med ganska mysigt att tänka på kommande kyliga dagar i svampskogen..

För ett par år sedan såg jag ett stickmönster i tidningen Lantliv - en enkel ylletröja i finurlig modell med resår upptill. Jag lade undan beskrivningen med tanke på att jag skulle sticka den fina hösttröjan lite senare, bara inte just då! När jag väl kom att tänka på det där mönstret igen var det stört omöjligt att hitta mönstret! Jag letade högt och lågt utan framgång och tillsist gav jag upp...

Men så igår återfann jag det igen - på den ovanligt fina, välsorterade garnaffären "Nedergården" i Bollebygd, dit jag for med en vän. På Nedergården hade de till och med stickat upp tröjan som hängde där på en galge och såg lika fin ut som jag mindes den! Dessutom sålde de ett jättefint ullgarn som passade till mönstret. Jag slog till på en plommonfärgad nyans - det kändes höstigt och fint! Ser fram mot att ströva i svampskogen iklädd en ny ylletröja!

Tröjan stickas till största del på sticka 8 mm - alltså går den snabbt som ögat att göra. Det var länge sedan jag stickade en tröja med så grovt garn, så det känns faktiskt roligt. Tror att jag behövde ett lättvindigt projekt just nu - lite av en belöningsstickning! Gör så mycket stickande och mönsterskissande som kräver full uppmärksamhet, ändå.

Någon som minns Lantliv-mönstret och har stickat tröjan?

Hur går det för er med handarbetandet? Lämna gärna en länk med hjälp av länkverktyget nedan:

9 kommentarer:

 1. Vilken snygg färg! Mönstret låter spännande, du visar väl tröjan när den är färdig?

  SvaraRadera
 2. Råkade länka 2 ggr,. Det blev något fel med första länken :-D

  Snygg tröja!

  SvaraRadera
 3. vacker färg! njut av din höststickning!

  SvaraRadera
 4. håller med att det var en vacker färg, och va fint att ha den i skogen när man letar svamp. fast ja kan se den i en blåbärsskog oxå, matchar blåbärens blå-lila färg =)

  SvaraRadera
 5. Härlig färg, kommer lysa upp vilken svampskog som helst :)

  SvaraRadera
 6. Färgen är verkligen härlig och med stickor 8 går det fort. Jag har använt stickor 15 till min sjal.

  SvaraRadera
 7. Herregud, har du varit i min lilla stad! Själv är jag en flitig besökare på just nedergården, och jag önskar att jag varit där samtidigt som dig. Jag har till och med PRAOat där förra året när jag gick i åttan. Tack för mycket härlig inspiration på bloggen. /Sara

  SvaraRadera
 8. Vilken fin lila färg! Ja, ibland är det väldigt skönt att bara sticka med grovt garn - det säger ju svich så är det färdigt!
  Ha det gott
  /Emma

  SvaraRadera
 9. Superfin tröja!
  Jag klarar inte att lägga någon logga på min blogg - vad kan jag göra för fel?

  Tips till alla er kreativa; en dansk blogg:

  www.karenklarbaeksverden.blogspot.com

  SvaraRadera