torsdag 17 mars 2011

Servera matiga pannkakor!



Pannkakor tröttnar jag aldrig på! Och visst smakar de ljuvligt med en klick grädde och lite hallonsylt på?

Som alternativ till det brukar vi också ibland servera lite matigare tillbehör. Som häromdagen då vi åt tomat/lök/bönsallad, ruccolasallad och mozzarellaost. Andra passande tillbehör är till exempel svampstuvning, spenatstuvning eller keso smaksatt med någon färsk kryddört. Eller så fyller man pannkakorna med någon av stuvningarna, rullar dem och ostgratinerar i ugn - då blir det crepés!

På tal om pannkakor så kan det vara roligt att steka plättar ibland när man har gott om tid?

Här och här hittar ni två av Husmorsskolans plättrecept. Det senare innehåller linfrö som också ger en lite matigare känsla.

Samklig måltid!

5 kommentarer:

  1. Har precis satt i mig ett lass pannkakor, vispad grädde och lönnsirap.
    Ska det va så ska det va.

    Men dina matpannkisar låter också gott. Fyllda med god stuvning och gratinerade går också ner...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Steka plättar behöver ju inte ta mera tid! Jag steker alltid pannkakor och plättar samtidigt på två plattor, varje torsdag. Dessutom gör jag så mycket att det blir rester att värma till lördagens lunch. Mycket tidseffektivt!

    SvaraRadera
  3. Behöver hjälp! Vet att jag nån gång såg en länk här till hur man kan göra puls/handledsvärmare av gamla ylletröjor, har tvättat ihop en tröja nu (trots hård torktumlong drog den inte ihop sig så mycket som jag hoppats, men jag tror det funkar) och behöver inspiration.. en sökning på google ger mest stickbeskrivningar och det är ju inte det jag är ute efter, nån som har nåt tips?

    SvaraRadera
  4. ElsaMarianne: Oj, grädde och lönnsirap - det låter inte dåligt! Gjorde amerikanskapannkakor för några helger sedan och då hade vi lönnsirap till. Otroligt gott:)

    Kerstin: Vad praktiskt det låter! Smart att förbereda lördagens lunch. Jag har både pannkakslagg och plättlagg, så jag ska göra på ditt vis någon gång framöver...

    Mylla: Jag tror att jag kan hjälpa dig med några tips! När det gäller att "filta" ylletröjor i maskin så får man bäst effekt om man lägger med något hårt, förslagsvis ett par jeans som ylle kan gnuggas mot.

    I tidningen 101 idéer läste jag för ett tag sedan det här reportaget som faktiskt turligt nog ligger ute fritt på deras hemsida: http://www.101ideer.se/Articles/Sy-enkelt-i-skon-ullfilt/ Kanske det kan ge lite inspiration. Och så kommer jag också att tänka på Karin som driver Brodösens blogg, vet att hon stickade/sydde ett par muddar för en tid sedan: http://broderi-karin.blogspot.com/2011/02/muddarna-enda-fordelen-med-att-vara.html
    Langettstygn tycker jag alltid är tacksamt att sy med när man jobbar med filt, så det f¨år bli mitt eget tips, använde blan annat den tekniken när jag gjorde min julstrumpa i december...

    Lycka till! Ser fram mot att se ditt resultat!

    SvaraRadera
  5. Tack! Det var Karins blogg som inspirerade till att göra ett försök, hade först tänkt använda muddarna direkt från tröjan, men tycker inte att den blev tillräckligt tight. Nu funderar jag på att göra som Karin, brodera på ylletyg och sätta in en bit ylletröja på insidan handleden så den blir stretchig (den biten hon stickade själv).. Är så sugen på att pyssla, men har ingen ork alls... jag går just nu sömnskola och håller på med sömnreduktion vilket gör att jag har sömnbrist och mår rejält illa.. hoppas verkligen att det är värt det i slutänden, behöver verkligen få ordning på min sömn!

    SvaraRadera