torsdag 8 april 2010

Gör din egen nåldyneburk!Idag bjuder Husmorsskolan på pyssel för alla som är: enkelt, praktiskt, fint, billigt, miljövänligt och roligt! Bättre än så kan det väl inte bli:-)

För en tid sedan såg jag en bild av en liknande nåldyneburk. Tror det var på en amerikansk sajt... Igår hade jag en stund över för pyssel och då funderade jag ut ett sätt att göra den. Så här går det till:


Du behöver:
 • en noggrant diskad glasburk
 • en rund tygbit, ca dubbelt så stor som burkens lock (använd en tallrik för att rita upp cirkeln)
 • vadd
 • en liten bit vackert band
 • RX-lim
 • nål och tråd


1. Gör en knut på tråden. Sy centimeter-långa stygn längs rundelns kant för att rynka tyget.2. När du sytt längs med hela tygcirkeln drar du ihop tyget lite och börjar fylla på med vadd. Prova dig fram till rätt mängd vadd. Dynan ska vara ganska fast så snåla inte...3. När du är färdig med vadden, knyter du åt tråden. Sy sedan extra fram och tillbaka över öppningen, så att du är säker på att det verkligen sitter!4. Täck locket med RX-lim. Tryck fast dynan mot locket, medan limmet torkar.


5. Limma fast bandet längs med lockets kant och dynans sidor.Nu har du en alldeles egen nåldyneburk! Bara att fylla med finaste knapparna och sätta sötaste knappnålarna i dynan. Dessa små hjärtformade nålar, medföljde till min stora glädje senaste numret av det engelska magasinet "The Cross Stitcher". Gillar dem jättemycket mycket!


Lycka till med din nåldyneburk!

5 kommentarer:

 1. Åh, vad fint! Kanske borde göra en såndär...

  Har sett liknande knappnålar av märket Rice från butiken broarne.se förretsen...väldigt söta.

  SvaraRadera
 2. Olivia: Ja, gör det vet jag! Var inte svårt alls... Bra att du tipsar om var man kan få tag i liknande knappnålar! Att ha fina sybehör i närheten gör faktiskt sömmandet ännu roligare än vad det redan är;-)

  För ett tag sedan så jag knappnålar med huvuden i form av små bakelser. De var sååå söta, men såldes tyvärr bara i england. Om nån ser sådana i sverige får ni gärna tipsa mig!

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Söt! Jag skulle nog ha valt att göra nåldynan av cylinderformat skummgummi, men det är ju jag det ;-)

  SvaraRadera
 4. bluebox har både hjärtan och små söta blommor! Synd bara att jag inga pengar har..

  http://www.bluebox.se/rice.asp

  SvaraRadera
 5. Mylla: Cylinderformat skumgummi, det kanske vore nåt? Har aldrig använt sådant själv men det låter smart;-)

  Nålarna från Rice är jättesöta!

  /Maja

  SvaraRadera