torsdag 29 april 2010

Sätt rosett på tillvaron!Minns ni sollinnet jag visade på senaste syjuntan? Jag applicerade Olivias smarta rosett-idé på det, men istället för att göra en lös rosett av tyg så stickade jag en!Så här gick jag till väga:

Garn - Marks & Kattens ekologiska bomullsgarn
Stickor - nr. 4

Gör 2 av dessa: Lägg upp 11 maskor. Sticka resårstickning, 1 r, 1 a, 1 r, 1 a o.s.v. Fortsätt tills arbetet mäter 7 cm. Maska av.

Gör 1 sådan här: Lägg upp 8 maskor. Sticka resårstickning enligt ovan. Fortsätt tills arbetet mäter 5 centimeter. Maska av.

Montering: Börja med att vika de två bitar som ska bilda "öglorna" dubbelt. Rynka dem i den änden som är öppen och sy ihop dem med varandra.

Vik mittendelen över öglornas mitt och sy ihop den på baksidan. Sy fast en broschnål eller en säkerhetsnål på baksidan. Voila, din rosett är färdig!Stickad rosett är med andra ord både lätt och rätt! Man kan använda rosetten som brosch, gardin-dekoration, väsk-prydnad, vägg-smycke, hår-prydnad eller något annat fint;-)

Lycka till med stickandet!


7 kommentarer:

 1. tjusigt!!! Mer rosetter till folket! ;)

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot sommaren när man kan gå i toppar med små rosetter på...men först måste det vara vår..... lääääääääääänge ;-)

  SvaraRadera
 3. Olivia: Instämmer helt! Mer rosetter till folket!!! Man blir så glad av dem...

  Fru Purjo: Jag har faktiskt mitt sollinne på mig idag, fast med ett linne under och en bomullskofta över;-) Känns ändå somrigt...

  /Maja

  SvaraRadera
 4. Fick tips av en annan bloggare om denna rosett (jag "jagade" mönster på en) och tackar dig för att du bjuder på denna.

  SvaraRadera
 5. Varsågod! Vad roligt att mönstret blev till glädje för dig! Lycka till med pannbandet och välkommen hit till Husmorsskolan!

  Mvh Maja

  SvaraRadera