lördag 24 april 2010

Have a Tea Party, del 3 - Sticka en thehuva!

Mad Hatters Tea Party av Arthur Rackham

En stickad thehuva (Tea Cosy) i engelskt "ryschpyschig"-stil, behöver alla som planerar ett "Afternoon Tea Party". Min är äntligen färdig nu!

Jag stickade thehuvan med utgångspunkt från ett Rowan-mönster som finns att ladda ner gratis här. Garnet RYC Cashsoft DK beställde jag från Wincent garner. Precis som alla Rowan-garner var det härligt att sticka med! För att få bra passform på thehuvan trädde jag ett resårband längs den nedre kanten.
den här sidan kan du botanisera bland en mängd vintage-stickmönster. De har en egen kategori för "tea-cosies" där du bl.a. hittar mönstret till den här thehuvan från 1947:


Have a nice knitting!

3 kommentarer:

 1. Mysig tehuva! Min favorit är annars den som min mormor hade. Tyvärr har jag inget foto på den, men det är en söt porslinsdam med bricka i händerna och en jättevid tyllkjol. Lite i stil med den här: http://carlotta.gotlib.goteborg.se/zoom/264_2/GM_39414.jpg
  Fungerar bra som prydnad även utan tekanna.

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Åh, vad fint med din mormors thehuva! Låter så romantiskt att damen är av porslin och och kjolen av tyg! Väldigt rolig ide´... Javisst är en sådan en underbar prydnad även utan thekanna!

  SvaraRadera
 3. Haha åh detta finns verkligen överallt i England. Jag hade knappt sett någon innan jag flyttade dit och sedan såg en vart jag än tittade. Den stickade varianten känns verkligen så brittisk också. UNderbart! :D

  SvaraRadera