tisdag 20 april 2010

Symöte nr. 6!Husmorsskolans nya syförening
hälsar er välkomna till denna veckas möte!

Under helgen har det stickats febrilt här på Husmorsskolan. Det var den här underbart söta virkade klänningen designad av Alicia Paulson som gav mig inspirationen att börja. Utifrån hennes idé har jag sedan konstruerat ett stickmönster. Det är faktiskt första gången jag stickar ett plagg helt efter eget mönster. Känns jättekul! Så här långt har jag kommit hittills:Puffärm...Sprund, virkad knappslå och vacker gammal knapp...Så här ser livet ut i sin helhet...Färgskalan är den samma som i min vårrabatt. De första blommorna som tittar upp är krokusar i lila, rosa och vitt. Det gröna ramar in, precis som i naturen.Jag stickar med Rowans härliga garn - all seasons cotton. Ett reafynd jag gjorde tidigare i höst. Till ränderna använder jag ett ekologiskt bomullsgarn.

Det var allt från mig för denna vecka. Gör gärna en rundtur och besök de andra syföreningsmedlemmarnas bloggar! Dyker säkerligen upp inspirerande alster där under dagen...


Medlemmar:
Cornelia: http://urfunktionagain.blogspot.com/
Husmodern: http://www.husmodern.com/
Tjuettan: http://tjuettan.blogspot.com/
Olivia: http://vidmittskrivbord.blogg.se/
Camilla: http://cathla.blogspot.com/
Karin: http://frokenkarin.blogspot.com/

Vill du också bli medlem i syföreningen? Lämna i så fall en kommentar under detta inlägg med en länk till din blogg och några ord om hur ditt handarbetsintresse ser ut!

På återseende!

9 kommentarer:

 1. Hej föreningen. I fredags gjorde jag en nåldyneburk som fick bli denna veckas bidrag (ja jag vet, mycket bra bilder inte nej): http://frokenkarin.blogspot.com/2010/04/husmorsskolans-nya-syforening-bidrag-nr_16.html

  Annars har jag ägnat mig lite åt att lägga upp och sy i knappar och lite annat småpyssel. Men vet ni vad!!! Min kille och jag har fått klartecken om att få hyra vårt drömhus! En liten ombyggd bagarstuga blir vår om en månad. Jag återkommer med bilder mm. på min blogg när allt är skrivet och klart. Så fortsättningvis blir det nog mycket gardiner, omklädda möbler, broderade lakan och huspyssel från mitt håll :)

  SvaraRadera
 2. Karin: Grattis till huset! Låter jättespännande! Ska bli kul att ta del av ditt huspyssland:-)

  Som jag skrev tidigare i din blogg tycker jag att din nåldyneburk blev supersöt, och kände mig hedrad för att du hade inspirerats av mitt inlägg!

  Lycka till med flytt och handarbete!

  Hälsningar från Maja!

  SvaraRadera
 3. Men fy så duktig du är, det där såg ju hur bra ut som helst! Och vilket härligt garn, lite avis blir man ju.. :D

  SvaraRadera
 4. Tack, vilket fint beröm;-) Ja, garnet är jättehärligt. Ångrar att jag inte köpte mycket mer när de reade... alla färger var superfina!

  /Maja

  SvaraRadera
 5. Tack för den prestationsångesten...;) Nä skojar bara. Ser fin-fint ut det där!

  SvaraRadera
 6. jättefint! Det är ju väldigt inspirerande och kul att se på andras virk och stick-alster, då blir man lite mer peppad att ta tag i det man inte kan så bra... håller fortfarande på med mormorsrut-träningen, går väl sådär, fingrarna är inte med på det hjärnan vill liksom... Väldigt söt klänning var det iallafall, det är fint med sprund sådär..

  / Olivia

  SvaraRadera
 7. Tjuettan: Äsch, du har ju jobbat en massa i trädgården medan jag suttit begravd i en stickning;-) Så jag ligger efter med krattning, och rensning istället...

  Olivia: Tack, roligt att du gillade klänningen! Kul att du hänger i med mormorsutorna. Trägen vinner, som det heter;-) Ska bli spännande att se dem sedan!

  /Maja

  SvaraRadera
 8. Hej föreningen. Jag vill bara berätta om min dröm i natt. Jag drömde att jag virkade mormorsrutor till förbannelse och gjorde en jättestor filt, en gigantisk. Haha, när jag vaknade tänkte jag att det måste vara ett tecken. Här ska virkas rutor!

  SvaraRadera
 9. Hi, hi... hoppas att din dröm blir sann!
  /Maja

  SvaraRadera