måndag 26 april 2010

Plastparty!

Husmorsskolan inleder den nya veckan med ett litet plastparty. Ni minns väl när det begav sig och grannfruarna träffades över sju sorters kakor för att beskåda Tupperwares praktiska sortiment? Själv är jag svag för plastförmål i varierande färg och form. Jag tycker att de är vackra och användbara. Här är några av mina favoriter:

Dessa söta små burkar fann jag på en antikaffär. Som ni ser är märket Tupperware. Årtal? Ja, att döma av färgerna gissar jag 70-tal. Vad tror ni?

Här kan ni läsa lite bakgrundshistoria om Tupperware:

Märket Tupperware registrerades av Earl Silas Tupper i USA år 1946. 1938 var hans Tupperware Plastics Company den första som använde polyeten i hushållsvaror.
På slutet av 1940-talet började man med direktförsäljning. På ett så kallat ”homeparty” kunde kunderna få demonstration av produkterna och själv prova dem. Detta visade sig ge bra resultat och bra försäljningssiffror.
Tupperware kom till Europa 1960 när Mila Pond anordnade ett Tupperwareparty i Weybridge, England, och därefter till resten av Europa. Tupperware säljs nu i nästan 100 länder. (Källa: Wikipedia)

De här muggarna är vår familjs storfavoriter. De är med på alla utflykter vi gör och används också flitigt till vardags i hemmet. T.ex. utmärkta att dricka smoothies ur... Muggarna är tillverkade av Husqvarna någon gång på 60-talet. De har funnits i min mans föräldrahem sedan hans barndom. Den trekantiga formen är så fin och gör också muggarna sköna att hålla i handen.

Sockerburken fyndade jag på loppis för en tid sedan. Vet inget om dess ursprung. Är bara väldigt svag för lockets blekgröna färg.

Salladsbesticken är av märket "Rosti" som också gör de fina Margaretheskålarna. Äger flera sådana och använder dem flitigt vid bak och matlagning. De färgade små skedarna och gafflarna är nytillverkade och säljs just nu på Åhléns.

Har du någon favorit när det gäller plastföremål? Eller har du något roligt minne från ett plastparty du minns? Tveka inte att lämna en kommentar!

3 kommentarer:

 1. Min favoritsak i plast är en bad/sköljbalja i en underbar orangerosa färg som funnits med sedan min barndom. Hittade den gömd i ett hörn uppe på magasinet förra året, lycka!

  SvaraRadera
 2. Orangerosa, det låter så fint! Vad roligt att den fanns kvar där i magasinet! Skulle vara roligt att se den nån gång. Kanske får den plats i nåt av dina inlägg;-)

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Men det är mycket skit som skadar hälsan i plast. .. Speciellt i gammal plast!

  SvaraRadera