lördag 27 november 2010

Adventspynta enkelt och klassiskt!







Att dekorera apelsiner med nejlikor måste vara något av det enklaste man kan göra i julpysselväg! Vilken tur då att just det enkla kan bli så fint, väldoftande och juligt;)

Ni vet hur man gör va? Man tar en apelsin (eller någon annan citrusfrukt) och trycker fast nejlikor i skalet. Ju fler, desto bättre! Sedan knyter man ett julfint band runt apelsinen och hänger upp den på något bra ställe!

Det är så härligt att adventsstämningen börjar sprida sig i hemmet... Jag har storstädat och plockat fram alla adventsstakar och stjärnor. Och dekorerat apelsiner också, förstås;) Hur har ni det?

11 kommentarer:

  1. Hej jag är så glad att jag hittade in hit till din blogg. Du ger sååå mycket inspiration. Sitter och stickar tofflor till minstingen och läser.
    Ha en riktigt fin helg och tack för alla fina tips. /Gela

    SvaraRadera
  2. wow! så underbart... kan man bli kär i en blogg så är jag det nu :)hälsar en 46-årig flerbarnsmamma som först nu fattar vad det hela går ut på: livet... att elda i vedspisen och sköta om det man har. du förmedlar stor värme. http://jeanette10@bloggo.nu

    SvaraRadera
  3. Hej på dig! Här ska städas och pyntas idag inför advent. Ska bli skönt att få in lite mer ljus. Har också köpt ett kalenderljus som jag ska ge till lilla C imorrn och som vi sedan ska tända varje dag. Om jag hinner idag ska jag försöka göra ett julgodis som jag hittade i Vår kokbok med mandelmassa, nougat, choklad och apelsin. Verkade gott.Vi höres! Kram Lisa

    SvaraRadera
  4. Gela: Hej! Vad roligt att du hittade hit! Och fint att mina tips inspirerar! Betyder mycket att få sådan feedback:) Vad mysigt med toffel-stickandet. Precis rätt tid för sådant handarbetande nu. Man behöver ju all värme man kan få i den här kylan... Ha en bra helg du också! Välkommen åter!

    Jeanette: Oj, vad glad jag blir för ännu mera fina ord! Så roligt att du tycker om min blogg! Jag håller helt med dig om livets mening:) Ska snart gå och tända en brasa i min egen vedspis! Välkommen tillbaka hit!

    Hälsningar fr Maja!

    Lisa: Vad härligt med adventsstädning och pyntande. Jag klarade av det mesta igår, men ska snart gå ner och hänga upp julgardiner i köket! Låter spännande med det där julgodiset. Du måste lämna en rapport om hur det blev sedan... Vad mysigt med kalenderljus till C också! Kram fr Maja!

    SvaraRadera
  5. Jag har kört nejliktricket på små apelsiner som man får av såna där krukväxtcitrusar, sticker man i tillräckligt många, och de är lagomt mogna så torkar de! Har ett gäng som ligger på ett fat i badrummet... de har hållit i flera år nu!

    SvaraRadera
  6. Åh, jag känner den härliga doften av apelsin och nejlika!

    SvaraRadera
  7. Hej där..vet du idag var jag på "min julmarknad hemma på mammasgata" dvs i hembygdsgården i rackstad och en av mina marknadsvänner där inne en något äldre dam :).. hade dekoreta just sitt bod med en nejlikapelsin.. jag fick syn på den och försvann in i dimmorna till när jag var liten och när mina barn var små och vi alltså gjorde dessa enkla men helt underbara julpynt.. tror banne mej jag ska slå på stort i år och göra en likadan med ett rött siden band om..
    Vilken doft det ger.. önskar dej en skön och fin doftande advent.. själv så hostar jag så här är det inte många knop sitter mest i soffhörnan:)
    //PIA

    (å nu kom jag på.. fick förresten flera ahaupplevelser där bland alla gamla tanter:) hemma i den gamla skolan.. och kom faktiskt att prata om JUST dej vid några tillfällen och om gammaldagsjulpynt som fanns där)

    SvaraRadera
  8. Mylla: Vad sött med sådana där små citrusfrukter som pynt. Bra idé!

    Textilainslag: Ja, det doftar gott:)

    Pia: Vad härligt det låter med julmarknaden!Och spännande med gamla julpynt... Synd att jag inte var där! Tänk att nejlikeapelsinerna väcker så många minnen hos dig!

    Gamla tanter är bäst;) Man kan lära sig så mycket av äldre människor! Jaså ni pratade om mig också... Då känner jag mig hedrad;)

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  9. Jag gjorde två apelsinser med nejlikor i och gav bort till nyblivna föräldrar- en uppskattad present till stressade föräldrar som inte hunnit pynta alls =) Jag band lite naturbast runt mina apelsiner- ritigt snyggt
    /Malin

    SvaraRadera
  10. Malin: Vad fint med nejlikeapelsiner som gåva! Toppen att "ge bort" julstämning till de som inte hunnit med! Naturbast låter tjusigt...

    Hälsningar fr Maja!

    SvaraRadera
  11. Åh det här är det bästa pyntet som finns! Hemmagjort av saker från skafferiet som luktar gott!

    SvaraRadera