onsdag 15 december 2010

Gör enklaste paradhandduken!Efter en dag av feber och huvudvärk är jag tillbaka i julstöket igen... Känner mig tacksam för att jag blev frisk så snabbt!

Idag tänkte jag visa er en julig paradhandduk som jag gjorde iordning förra julen. Att göra en liknande är den enklaste sak. Man utgår från en fin kökshandduk som man gillar. Sedan syr man bara fast fem par tryckknappar, upptill. Därefter är det bara att "knäppa fast" handduken kring stången. Tryckknapparna bildar alltså en kanal.Den gamla handdukshängaren fanns i huset när vi flyttade in. Jag tycker så mycket om den att jag oftast låter den vara utan paradhandduk, så att jag får se så mycket som möjligt av den.


Ovanför hänger en keramiktallrik som också fanns kvarlämnad i huset när vi kom hit. Den är tillverkad här i Arvika för längesedan. (Arvika är ju känt för denn vackra keramik som genom åren tillverkats av skickliga keramiker i staden.)


Så här ser knäppningen ut om man tittar lite närmare...


Min handduk är tillverkad av "Almedahls". Jag är väldigt svag för deras fina retrodesign! Naturligtvis kan man hitta fina handdukar på loppis också. Och en tjusig loppishandduk behöver inte kosta många kronor. Med paradhandduken på plats känns det ännu juligare och trivsammare i köket än innan...

Hur går det för er andra med julstökandet?

4 kommentarer:

 1. Snyggt. Jo, tack för att du visade hur man stickar en rosett. Använde din beskrivning till en rosett som dottra vill ha på ett pannband. Tyvärr kunde jag inte komma ihåg, när jag nyss skrev inlägget, ditt namn. men skall strax försöka få ditt det.

  SvaraRadera
 2. Det där var en riktigt fin kökshandduk! Jag har precis bakat saffransskorpor som jag tycker är en riktig höjdare! De är en god kontrast mot allt som är sött.
  /Alma

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg handduk!!! Vill också ha!

  SvaraRadera
 4. 4U2: Vad roligt att det funkade med rosetten! Kommer att bli ett jättesött pannband, tror jag. Rolig idé att tillverka ett eget!

  Alma: Saffransskorpor har jag själv varit sugen på att baka, för jag tycker så mycket om saffran. Har bara inte kommit mig för än... Får se om det hinns med:)

  TokTova: Ja, visst är den:) Önska dig en i julklapp, vet ja! Tomten kanske läser min blogg;)

  Hälsningar fr Maja!

  SvaraRadera