måndag 27 december 2010

Mormor och jag!

God fortsättning på er! Hoppas att julhelgen varit fin!

Snart är det nytt år och i samband med det tänker jag passa på att "piffa" upp bloggen lite. En ny header blir det till att börja med! Kände mig mogen för att byta ut den flinka 50-tals husmodern (som följt mig från bloggens start) mot en bild av den verkliga husmodern, dvs mig själv. Fotot har journalisten Ingmar Norlén tagit i samband med att han gjorde ett reportage om mig. Fr.o.m. imorgon finns det att läsa i Minnenas Journal, Nr. 1 2011!

Nedan ser ni bilden. Jag sitter i finrummet och stickar. Tycker att en bild av mig i stickartagen känns väldigt representativ eftersom jag så gärna gör det. Stickning ger mig ro och tid för eftertanke! En rolig detalj i sammanhanget är bilden nedanför bilden av mig. Den är från 1952 och föreställer min kära mormor, också stickandes... Efter lite räknande kom jag fram till att vi var ungefär jämngamla när dessa bilder togs. Mormor och jag. Två kvinnor i varsin fåtölj. Mycket förändras med tiden... Men mycket är också sig likt. Som om tiden står stilla.Vi ses snart igen!

4 kommentarer:

 1. Hej Maja.. vilken vacker bild av både dej och din mormor.. JA tiden förändras eller?.. visst kan man undra Jag är ju själv både mormor och farmor.. vet att när jag skulle bli farmor och min son berättade det dör mej..blev jag helt plötsligt väldigt gammal tyckte jag.. men som tur var varade det bara en liten stund:).. jag var 46 år då:)....Ja en ny header skulle jag oxå vilja byta ut till.. har haft min i morn i 4 år!.. fast utseendet har ändats en hel del på sidan.. varför jag har valt en dörr kanske man kan undra.. allra först när jag började blogga så var vardagsrummet det som var ETT RUM MITT I MIN VARDAG som skulle spegla just det som jag var med om i vardagen.. och dörren skulle då hihi.. på nåt sätt visa att man kunde öppna JUST MIN DÖRR.. har du hörst så högtravande:).. JAJA.. SEN RULLADE ÅREN PÅ OCH DÖRREN SAMT VARDAGSRUMMET FICK BESTÅ...Nu står jag åter vid det där vägskälet.. VAD händer nästa år??..
  Hoppas ni har haft en underbar jul och njuter av lediga dar snö och allt vad det innebär.. ska faktiskt köpa den tidningen i morn.. ska bli kul att läsa... Nu blir det till att laga lite go mat igen.. det äts ju en hel del nu:).. ha de gött ..Pia

  SvaraRadera
 2. jisses så vackert och med tyngd.
  du har vunnit mitt blogghjärta//js

  SvaraRadera
 3. Mormödrar!! Vilka pärlor!
  Gott Nytt År 2011.

  SvaraRadera
 4. Pia: Roligt att höra om bakgrundshistorien till din header! Och fint att du gillade bilderna! Ha det så bra!

  Jeanette: Åh, tack vad fint sagt!

  Karin: Ja, visst är dem! Gott Nytt År önskar jag dig!

  SvaraRadera