söndag 12 december 2010

Sticka något fint till jul!Än finns det tid att sticka sig något fint till julhelgen!

Jag har kommit ungefär halvvägs med min "jultröja". Det är en söt, underfundig modell från den engelska garntillverkaren Rowan´s mönstersamling - Winter Drift. Den midjekorta tröjmodellen heter "Tender" och stickas i Rowan´s nya garnkvalité - Drift. Drift är ett grovt ullgarn(som stickas med sticka nr. 10). Tack vare det går det fort framåt med tröjan och det passar ju fint i en period när så mycket annat ska hinnas med!

Winter Drift innehåller så många fina stickmönster! Så om någon av er söker efter vackra vintertröjor rekommenderar jag den verkligen! Ni som läst bloggen ett tag vet ju att Rowan är min absoluta favorit när det gäller både garn och mönster;)

Återkommer med bilder av den färdiga tröja så fort jag har avslutat den! Ha en fin tredje advent!

7 kommentarer:

 1. Å, kjempefin! Du har vel vært innom pickles.no også? Der finnes mange gratisoppskrifter og fine strikkeplagg.

  SvaraRadera
 2. Jeg elsker å strikker, men jeg bruker så lang tid på å strikke, så jeg tror ikke jeg skal starte på ett prosjekt nå. Men jeg gleder meg veldig til å se det du lager!!

  SvaraRadera
 3. Åshild: Tack! Ja, Pickles har superfina mönster och garner! Har varit inne på deras sida flera gånger och tittat. Har inte stickat något av dem än, men kommer definitivt att göra det så fort jag får tid. Funderar bl.a. på en väst till min dotter...

  RomantiskRetro: Man får ta stickandet när man har gott om tid! Inte kul att stressa... Roligt att du tycker om att sticka! Jag stickar så fort jag har en stund över:)

  Ha en fin kväll! Kram Maja

  SvaraRadera
 4. åh, vad mysigt. får mig att längta efter att börja sticka igen. har inte gjort på 25 år.
  du är verkligen en inspirationskälla av stora mått. lycka till med allt du gör :)
  jeanette s.

  SvaraRadera
 5. Jeanette: Tack! Vad roligt att du hittar inspiration här! Betyder mycket att höra det. Börja sticka igen, vet ja! Det är så roligt. Tekniken sitter säkert kvar i händerna, även efter 25 år:)

  ha det fint!

  Mvh Maja

  SvaraRadera
 6. Wow, beautiful wool you got yourself! I like the diversity on your blog.
  love, Maaike

  SvaraRadera
 7. Maaike: Thank you visiting my blog! I love this new Rowan-yarn that I use for my little christmas sweater! i7m glad you liked it here. Welcome back!

  Peace/Maja

  SvaraRadera