måndag 13 december 2010

Koka lingonglögg!Jag har gjort egen glögg igen:) Jag tycker om de här alkoholfria, kryddiga varianterna som man kokar själv av frukt- och bärdrycker. Ni minns kanske äppelglöggen jag gjorde för någon vecka sedan... Har velat prova att göra egen lingonglögg en tid nu, och hittade det enkla receptet här. Om man behöver något att värma den man tycker om och sig själv med, är den perfekt!

Lingonglögg

2 glas

4 dl lingondricka
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
½ dl ljus sirap


Blanda lingondricka, kanel, kryddnejlika, och sirap i en gryta och sjud på svag värme i ett par minuter. Sila och häll upp i glas.

6 kommentarer:

 1. fin opskrift, jeg savnede netop en på alkoholfri glögg. den må jeg prøve! glad for at jeg fandt din blog :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar lingondricka, så denna glöggen borde passa mig utmärkt. Dessutom alkoholfri. Gillart.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Hejsan.. men jisses så enkelt det verkar.. är det lika lätt som det står ....ja då är det värt att testa. Jag gillar faktiskt mest alkoholfria glögger så.. skön liten lucia du har:).. Pia

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken underbar blogg jag hittade här! Jag kom hit via Gelas hem och trädgård och jag stannar kvar!
  Jag lägger mig genast som följare av din blogg!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Vilken jättetrevlig blogg och vilken bra idé, lite som ett alternativ till gamla tiders husmodersförening. Jag har tittat runt lite och kommer gärna tillbaka. Hittade många inspirerande tips. Fick nys om dig hos Gelas hem och trädgård.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Hilsen Lise: Vad roligt att receptet blev till nytta! Hoppas du gillar glöggen. Kul att du trivs här på bloggen!

  Elsamarianne: Vad fint att du "gillart"! Javisst är det gott med lingondricka! Kram

  Pia: Vilket mysigt luciafirande det var! Ja, hon var mysig, lilltösen! Glöggen är precis så enkel som den låter. Bara att tuta och köra:)

  Snäckskalsdalen: Hej, Agneta! Vad glad jag blir för din fina feedback! Välkommen hit och hoppas att du ska trivas! Kram!

  Lisa: Välkommen! Ja, det är liksom det som är tanken, att det ska vara lite husmodersförening över det hela;)Roligt att du hittade lite tips! På återseende!

  Hälsningar fr Maja!

  SvaraRadera