fredag 31 december 2010

Gör söta nyårsklockor av glanspapper!Med ett litet nyårspyssel vill passa på att önska alla läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Nyårsklockor

Du behöver:

glanspapper i tre färger
lim
kraftig sytråd
nål
blyertspenna

Gör så här:

Ta ut cirklar ur kraftigt glanspapper med ett glas som mall. Dela cirklarna till halvcirklar. Forma halvcirklarna till små klockor genom att rulla dem mot en blyertspennas spets. Limma ihop klockorna. Trä en nål på tråden. Trä nålen igenom en klocka i taget. Fixera klockan genom att göra en knut där du vill att klockan ska hänga (knuten hamnar alltså inuti klockan som ett stopp). De tre första klockorna träs på genom den vidaste delen och de andra tre från motsatt riktning. Då får du ett "klockhänge" som kan hängas över en gren eller en krok.


Vill också säga tack för det här bloggåret! Tänker dels på alla trevliga, kloka, uppmuntrande, och vänliga kommentarer jag fått från er läsare. Ni är så snälla! Men också på den inspirerande läsning jag fått genom alla spännande bloggar som finns därute!

P.S. Ni har väl sätt att Husmorsskolan numer finns på Facebook också! Där kan man bl.a. se när jag uppdaterar med nya inlägg. Om du trivs här på Husmorsskolan får du gärna klicka på gilla/like i den lilla facebook-boxen till höger på sidan! D.S.

5 kommentarer:

 1. Gott nytt år till dej ..Greta och så klart far i huset.. :)

  Pia

  SvaraRadera
 2. Oj...sådana där klockor hade min morfar som mamma sen hade i sitt tallris. Vilken nostalgitripp! Gott nytt år till dig!

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år och tack för mycket fin läsning! Nyårsklockorna är verkligen vackra i sin enkelhet. Önskar dig en fin nyårsafton!

  SvaraRadera
 4. Ännu något som jag minns från barndomen, de fina klockorna.
  Nu när jag skriver det här, så har det blivit nytt år. Det är ett väldans oväder ute, +1,5, blåst, regn och inga fyrverkerier har nått hit ut på landet, så det enda som hörs är hur det blåser i träden.
  Önskar dig ett härligt nytt år.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Pia: God fortsättning önskar vi dig!

  Annica: Beskrivningen för hur man gör dem hittade jag i en gammal-gammal bok. Vad häftigt att du hade sett dem som liten! God fortsättning önskar jag dig!

  TokTova: Tack detsamma!! Ja, det enkla är ofta fint... Ha en bra start på 2011!

  Elsamarianne: Vad roligt att du mindes dem! Kan väl vara ganska skönt att slippa fyrverkerierna och bara kura inne i värmen ömgiven av regn och rusk? God fortsättning! Kram!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera