måndag 20 december 2010

Mata småfåglarna!Den här nya fågelmataren i form av en flugsvamp hänger nu i vår syrén. Hoppas att våra vänner småfåglarna snart upptäcker att det finns färskt fågelfrö i den! Vore mysigt att få sällskap av dem under julhelgen...

Matar ni fåglarna?

6 kommentarer:

 1. Min kommentar försvann. Kort: hade ett litet ärvt hus där jag lade bröd men ngn stal det. Synd för det hade jag fått av mina föräldrar som nu inte lever och de hade i sin tur haft det länge själva.

  SvaraRadera
 2. Vi bor i hyreshus och får inte mata fåglarna men jag saknar det lite från när jag var liten. Jag älskade att sitta och titta på fåglarna och kunde massor av arter, önskar att mina barn fick samma upplevelse.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin svamp!! Var har du hittat den?

  SvaraRadera
 4. Nej, jag matar inte de stackars fåglarna.Vi hade problem med möss i skafferiet förra året och mannen från Anticimex sa att de kom för att grannarna matade fåglarna. Grannarna matar fortfarande fåglarna men inte jag. Väldigt fin svamp.

  SvaraRadera
 5. 4U2: Tråkigt att du blev av med det ärvda huset! Särskilt eftersom det hade varit dina föräldrars...

  Johanna: Synd att man inte får det i hyreshus. förstår ju varför, men man går som sagt var miste om en hel del vardagstrevnad...

  Emma: Ja, jag är väldigt förtjust i den själv:) Jag köpte den från årets "pandakatalog", alltså WWF:s julförsäljning. Fungerar ungefär som jultidningar, ungdomar går runt och knackar dörr och så kan man beställa... De har en hel del fina saker! Och så är det ju för ett gott syfte också.

  D,M,M o P:

  Har också hört det där med att det kan dra till sig möss. Tack och lov har vi aldrig haft något problem med det! Kul att du gillade min svamp:)

  Hälsningar fr Maja!

  SvaraRadera
 6. Hej, jag har också köpt den fågelmataren. Tyvärr är ju hålen för små för att fåglarna ska kunna få in näbben =) Skicka ett mail till wwf så kan du skicka tillbaks den och få pengarna samt portot betalt. Rent fiasko är den, dock är den väldigt fin som prydnad!

  SvaraRadera