söndag 11 september 2011

Packa "Lindesbergare" i matsäckskorgen!


Gårdagen ägnades åt en välbehövlig svamputflykt. Vädret var strålande och vi hade det så där bra som man bara kan ha det en tidig höstdag i skogen. Vi hittade både gula kantareller och en hel massa "trattisar" - eller tröttisar som min treochetthalvt-åring kallade dem;)

Jag mår alltid så bra av att komma ut i skogen.


I matsäckskorgen fanns choklad, nötbullar från ett litet konditori i staden, gurkbitar och så "Lindesbergare". Det är en slags smörgåsar som man kan köpa på Wienerkonditoriet i Lindesberg. Lindesberg ligger nära samhället där jag växte upp - så det var alltså "sta´n" för mig när jag var liten.

"Lindesbergare"

Ostpanerade bröd (Finns i matbutikernas bröddiskar eller så bakar man själv.)
Skinka
(Ekologisk) Senap
Smör

Dela bröden. Bred ost och senap på. Lägg på en bit skinka. (Alternativt en tunn skiva falukorv om man vill ha en ännu matigare smörgås.)

Lindesbergare är gott på ett sådant där grovhugget sätt som "Fläsk med löksås"... Och de gör sig så fantastiskt bra som utflyktsmat ute i naturen!


Matsäcken intogs på ett litet berg i närheten av svampskogen. Visst är utsikten över den värmländska storskogen sanslöst vacker!

Vad brukar ni lägga i matsäckskorgen?

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker vy, visst är det skönt att komma ut och "ladda batterierna" emellanåt.

    Trattkantareller är helt underbar, enligt mig den absolut godaste svampen!

    I matsäcken fick jag tips om att kalla köttbullar inte är så dumt, mättande och inte alls kladdigt.

    SvaraRadera
  2. Kalla, sockrade, vikta pannkakor har alltid varit en hit i vår matsäck. Likaså Hamburgare i bröd med ketchup, dressing samt ost som fått kallna. På vintern varm apelsinsaft i termos.

    SvaraRadera