torsdag 1 september 2011

Skörda randiga rödbetor!


Minns ni de polkagrisrandiga rädbetorna jag planterade i våras? Nu skördar jag dem för fullt och de är så vackra! När man skivar dem ser de ut precis som små polkagriskarameller. Alldeles förtjusande! Den här sorten får det bli nästa år också... Igår kokade jag rödbetssoppa och ikväll ska jag lägga in ett gäng. Odla egna grönskar måste vara något av det bästa som finns? I varje fall så blir man osedvanligt glad av det... Någon av er som skördat något extra fint?

6 kommentarer:

 1. Polkabetor är helt fantastiska! Snäppet godare än rödbetor, vackra och man slipper oroa sig för rödbetornas färgäkthet.
  Sådde också i en balja, men där tog tomaterna helt över så det blev inget...

  SvaraRadera
 2. http://lyckans-smed.blogspot.com/2010/10/mat-kalla-till-lycka.html

  SvaraRadera
 3. åh, dom där rödbetorna har jag funderat på att så, ser så härliga ut! men jag är ingen fan av rödbetor bara... Det låter bra det om dom är godare än vanliga rödbetor, ska kanske ta och testa dom nåt år. Själv skall jag imorgon skörda dom sista morötterna, sådde en sort som heter Dragon http://www.familjenbahne.com/?p=3771 Barnen ville först inte äta dom när dom inte var morotsorangea! Är lite mildare i smaken än vanliga morötter tycker jag, eller i varje fall dom som man skördar tidigt.

  SvaraRadera
 4. Sådana polkabetor skulle jag nån gång vilja hitta, t.ex på torget! Så fina! :) Vi har skördat egen odlad potatis och så har jag haft ett eget litet örtland med olika örter!

  SvaraRadera
 5. MalinMatilda: Åh, tack för recepttipset! Vad gott det låter!

  Ninette: Polkabetorna är liksom lite mildare i smaken... Väldigt goda! Dina morötter låter spännande! Synd att de inte gick hem hos barnen...

  Matilda: Vad härligt med egen potatis! Visst är det synd att polkabetorna inte säljs i vanliga mataffärer!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 6. Rödbetorna använder jag till rotfruktslådor.Ger så fin färg och smak.Att koka dom och äta varma med skirat smör och flingsalt är också mums.
  Älskar babymorötter, gallrar efterhand som dom blir några centimeter.

  SvaraRadera