fredag 23 september 2011

Som ett brev på posten!


Jag har skrivit alldeles för få brev de senaste åren! Och då menar jag riktiga brev av papper och bläck, inte mail eller sms... (Förresten har jag nog skrivit för få sådana också.) Det är så många gånger jag tänker att jag borde skriva, men väldigt sällan som jag verkligen gör det... Trots att jag vet hur mycket ett brev kan betyda för den som får det!

Vet inte riktigt varför det blivit så men jag försöker att bättra mig. Idag har jag till exempel skrivit ett litet brev till någon som jag tror behöver det.


Garn: Rowan All Seasons Cotton


Det där med att virka ett kuvert var någonting som jag tog mig för häromkvällen. Tyckte att ett hemgjort kuvert var ett sådant underbart sätt att dela med sig av sitt handarbetande till någon! Mönstret är väldigt enkelt (bara ett rakt stycke) med en mycket finurlig vikning. Perfekt nybörjarprojekt! Vill man inte lägga ett brev i kuvertet finns det kanske annat man vill samla där (foton, recept, etiketter) - det blir ju nästan som en liten mapp.


Att skriva adressen utanpå blir förstås lite svårt. Ja, det skulle vara om man broderade, men jag tror att jag lägger det i ett papperskuvert den här gången...

Det var allt från mig idag. Hur har ni det med brevskrivandet?

7 kommentarer:

 1. Apropå ett brev på posten så dunsade Fester med rester ner i min brevlåda igår och lyste upp min sjukdag. ÅH en så fin bok. Jag bläddrar och bläddrar och njuter. Tack!

  SvaraRadera
 2. Jättesöt, den passar perfekt att göra nu i helgen på vandrarhem.

  SvaraRadera
 3. Det var sött! Men lite synd att det måste läggas i ett vanligt papperskuvert... Kanske hänga en stadig etikett av papper på den, ordentligt fastsatt så den inte rasar av? Det vore ju vackert också!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jättesött litet kuvert!
  Själv skriver jag faktiskt en hel del brev, har brevvänner i Skottland, Japan, USA, Frankrike och Tyskland. Tycker det är ett underbart roligt sätt att få kontakt med andra människor och kulturer. Sen är det ju så roligt varje gång man får ett nytt utsmyckat kuvert i brevlådan i stället för de vanliga räkningarna.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint kuvert!
  Jag har inte skrivit riktiga brev sedan jag var tonåring tror jag. Däremot skriver jag en del mail och sms. Det är väl snabbhet och enkelhet som avgör antar jag.

  Jag har provat din apfelstrudel nu ikväll! Tyckte det var både gott och enkelt, så jag ville bara tacka för ett bra recept :)

  SvaraRadera
 6. Matilda: Varsågod:) Vad roligt att du gillar boken! Jag tycker också att den är urfin!

  Nystanet: Vad roligt att du ska göra ett i helgen! Låter som en utmärkt vandrarhemssysselsättning:)

  Fanny: Javisst, det var en bra ide´! Tyckte också att det känns lite synd att lägga det i ett papperskuvert. Får se hur jag kan få till det...

  Elin: Ja, det där med brevskrivande är väldigt trevligt när man väl kommer sig för! Vad driftig du är som har så många brevvänner! Förstår att det måste kännas roligt när breven dimper ner i brevlådan...

  På landet: Nej men vad roligt att höra att strudeln blev bra! Var själv så glad att jag kom på det här förenklade sättet att göra den, eftersom det är ett så himla gott bakverk!

  SvaraRadera
 7. Å vilken söt!
  Förut skrev jag flera brev i veckan.
  Nu är det precis som om tiden inte räcker till.
  Så dumt så dumt, för inget är som ett handskrivet brev från en god vän.

  Vad beträffar det ljuvliga kuvertet, undrar om man kan göra ett jättestort som kan rymma laptopen... :)

  SvaraRadera