måndag 20 februari 2012

Servera en enkel chokladdrink!Gårdagens efterrätt var en chokladdrink - robust och rik i smaken utan att vara ett dugg sötsliskig. Den här typen av enkla mjölkdrinkar är fina att ha på sin repertoar eftersom de är så vansinnigt festliga utan att kräva någon större arbetsinsats. Så håll tillgodo:

Kall chokladdrink
4 glas

100 g hasselnötter
100 g mörk choklad (välj någon god rättvisemärkt sort!)
1 dl grädde
4 dl mjölk

Mixa nötterna i en matberedare. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den och grädden - mixa tills allt är finfördelat. Häll i mjölken och blanda lite till. Häll upp i vackra glas, dekorera eventuellt med en gräddklick och pudra över lite kakao. Njut!

4 kommentarer:

 1. Ojoj, nu har jag mycket att kommentera! Så spännande att du startat företag, grattis! Det ska bli roligt att få höra mera om det senare. Jag gillade tapeterna du visade i det inlägget, hade jag haft ett gammalt hus hade jag valt liknande. Nu har jag inte det och såna vackra tapeter skulle se helt malplacerade ut hemma hos oss. Det ska bli kul att få se lite mer av ditt hem framöver. (Du kommer att få se glimtar av mitt framöver du också om du vill.)

  Nu ska jag tänka, vad mer var det jag ville kommentera? Jo just det! Den där jästblandningen, fungerar den till bröd också? Kan man byta ut den mot jäst i vilket brödrecept som helst?

  Och den obligatoriska tjockpannkakan? Ska testas i helgen! :-D

  SvaraRadera
 2. Johanna: Tack för kommentaren! Ser fram mot att se mer av ditt hus! Vad roligt att du tyckte tapeterna var fina:)

  Jästblandningen ersätter den vanliga jästen i vilket recept som helst, både i vetebröd och matbröd - den är liksom Dr. Oetkers gåva till mänskligheten, eller hur;)

  Heja på med tjockpannkakan - vad roligt att du antar utmaningen! Den var verkligen ovanligt god - går redan och funderar på när jag ska göra den nästa gång;)

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Hej.. Jag har nu under några dagar bläddrat runt på din blogg och läst intressanta inlägg. Ville bara berömma dina vackra bilder.. jag håller på lite med fotografering. Det jag gillar med dina bilder är att du framhäver det viktiga i bilden, det du vill förmedla. som tex bilderna på din dotter, du gör så att fokusen ändå hamnar på den fina koftan eller det du vill visa =) tummen upp.. gillar att du får bilder på vanliga vardagliga saker att bli vackra å estetsika.

  har oxå en fråga.. har bara bläddrat några månader tillbaka i dina inlägg så vet inte om du redan skrivit om detta.. men har du några tips på bra huskurer vid tex förkyllning och vid trötthet, ont i halsen osv.. något du har med dig från dina släktingar som du vill tipsa om?

  mvh Trixi (johanna)

  SvaraRadera
 4. Johanna: Å, tack för allt fint beröm! Vad roligt att du uppskattar mina bilder - det är ju just det där vardagliga fotograferandet som jag tycker är utmanande! Att se skönheten i tingen vi har omkring oss varje dag...

  Tyvärr finns det nog inga tips på huskurer här på bloggen... Jag får allt ta och göra ett sådant inlägg någon gång framöver. För mig är honungsvatten (honung, hett vatten och en skvätt mjölk) den bästa huskuren. Det funkar både när man är trött och hängig, har ont i halsen och är snuvig!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera