fredag 17 februari 2012

Tapeter och framtidsplaner!Nu har jag valt tapeter.

De blommiga ska sitta i min blivande ateljé och arbetsrum, i kombination med en blå och vit-rutig från samma kollektion (Intrade: Small Prints). Där ska jag förvara allt som har med handarbete att göra. Dels för att min familj i framtiden ska slippa sätta sig på strumpstickor som hamnat i soffan eller snava över garnnystan som ligger på golvet... Men i huvudsak för att jag ska få det praktiskt och fint, så att jag kan jobba på allvar med stickdesign, foto och bloggeri. Jag har ju faktiskt så där lite i smyg startat ett eget företag. Får se vart det bär hän...

Vi är så privilegierade med vårt stora hus (- det är ett trevåningshus) att vi faktiskt forfarande har rum ståendes tomma som vi inte gjort något av. Å andra sidan skulle kanske vissa förundras över att man vill bo så enkelt som vi gör, så det jämnar ut sig... Huset är från 1920-talet och delar av det är aldrig renoverade överhuvudtaget - trapphuset är kallt, badrummet är minimalt och arbetsytorna i köket är låga och trånga. Ändå är jag så fäst vid huset att jag tycker allt är perfekt! Det finns en trevnad här som inte går att beskriva med ord. Och jag är så glad att nästan allt det gamla finns bevarat - skafferierna, de platsbyggda garderoberna, fönstren och gårdshuset.

Nu tänkte jag alltså göra ordning ett av de tomma rummen. Igår var elektrikern här och tog bort gamla farliga elledningar (för elen får gärna vara ny, även om allt annat är gammalt...). Och nyss beställde jag tapeter. Ska bli spännande att fortsätta arbetet!

Den rutiga tapeten (Eco Tweed) på bilden ska upp i tvättstugan. Där ska också målas och tapetseras. Berättar mer om det framöver.

10 kommentarer:

 1. Lustigt, jag stod och beundrade den rutiga tapeten igår men slog till på en REAtapet istället. 59kr/rulle var helt bra pris. Nya tapeter i sovrummet ska det bli på sikt. Först ta itu med trappans räcke.

  SvaraRadera
 2. Vilken charmig tapet (den blommiga alltså), ska bli spännande att se hur det blir när allt är på plats. Lycka till med renoveringen.

  SvaraRadera
 3. tror det kommer gå mkt bra för dig som stickdesigner! ska bli kul att se vad du hittar på för roligt:) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker erat hus låter jättespännande och skulle gärna se mer av det. Tycker det låter väldigt förnuftigt med ny och modern el dock. Oavsett hur mycket vi uppskattar det gamla, en del saker HAR ju blivit bättre också och ledningar åldras inte med värdighet.

  Ser verkligen fram emot att följa utvecklingen av ditt arbetsrum. Älskar sånt! Och tapeterna är ljuvliga.

  SvaraRadera
 5. Oavsett vad det är du har för planer för ditt företag så är jag faktiskt övertygad om att det kommer bli riktigt bra. Inte sådär som man bara säger nu, utan på riktigt. Förvisso är ju bara den uppfattningen grundad utifrån din blogg och jag upprepar mig igen nu men, texterna är så välskrivna, det är ofta mycket fakta i inläggen och fina foton. Samt att Bloggerskan själv verkar stå ganska så stadigt på jorden, med bägge fötterna. Lycka till!
  Trevlig helg,
  Sarah

  SvaraRadera
 6. Önskar du dig också en ateljé?

  SvaraRadera
 7. Nämen vad kul med nytt företag och egen ateljé! Jag håller tummarna för att det kommer gå finfint :)

  SvaraRadera
 8. Heja! Det som är vackert är nyttigt, så i det rummet kommer du att arbeta bra.

  SvaraRadera
 9. Klockarbarn: Reatapeter är fina grejor - när man har turen att hitta några man gillar! För det är verkligen dyrt med tapeter annars... Men man får se till at välja sådana man vill ha i många år!

  Hanne: Tack! Ja, jag tror att jag kommer att bli väldigt nöjd med tapeten:)

  Josephine: Tack för att du tror på mig!

  Annefia: å, jag ska snart göra något större fotoinlägg med bilder från huset. Så snart vårljuset fyller rummen;) Och ja: Gammal el är riktigt läskigt. Känns skönt att byta till nya säkra grejer!

  Sarah: Tack snälla du! Jag blir jätteglad för alla fina ord! Då blir det lättare att våga sikta framåt... Tack för att du alltid peppar mig så bra:)

  Ninja: Javisst gör jag det!

  Lillstrumpan:Å, tack! Fint att du håller tummarna!

  Anna: Det där var klokt sagt - att det som är vckert är nyttigt. Jag instämmer!

  SvaraRadera
 10. Åh det låter verklige som att du bor i ditt drömhus! Härligt!

  Min fars släkthus tror jag påminner om ditt (även om det bara har två våningar). En liten toalett i köksfarstun bredvid kallskafferiet, ett icke uppvärmt trapphus och tvättrum i källaren med badmöjlighet.

  Sitter och drömmer mig bort en stund, och undrar hur i hela friden man ska kunna få en hyrestrea att känna som ett stort fridfullt herrgårdsannex? :-)
  /C.

  Lycka till med ditt pysselrum! Det kommer att bli jättefint med rosenknoppstapeter och allt! :D

  SvaraRadera