torsdag 9 februari 2012

Titta vad Karin har sytt!
För en tid sedan frågade jag Karin Holmberg, som driver "Brodösens Blogg", om hon ville brodera en av de babytröjor som vi ska skicka till Kongo och bebisarna på Panzisjukhuset senare i vår. Ni minns kanske att jag kom över en hel hoper bomullsplagg på Panduro tidigt i vintras...

Karin sade JA, och igår hittade jag den här bedårande skapelsen i min brevlåda. Är den inte fin? Jag svimmade nästan av förtjusning när jag såg den, och blev alldeles väldigt glad! Tänk vad härligt det blir för någon av mammorna i Kongo att få klä sitt barn i den här tröjan!

Här berättar Karin själv hur hon tänkte när hon utformade broderiet och applikationen. Jag tycker det är särskilt fint med hennes tankar om hjärtat som en internationell symbol och att en mamma som sätter den här tröjan på sitt barn förhoppningsvis blir extra kär i det. Eftersom de flesta kvinnorna på Panzisjukhuset blivit utsatta för sexuellt våld, kan ibland anknytningen mellan mor och barn vara problematisk. Då är det viktigt med värme och hjälp från omgivningen och vad kan vara bättre i den vägen än en handbroderad hjärtetröja?

Stort tack till dig Karin för din insats - tänk vad fint det är med hjälpsamma bloggvänner! Besök gärna "Brodösens blogg", där finns hur mycket inspiration som helst och en massa bra tekniktips för den som vill lära sig mer om broderi!
6 kommentarer:

 1. Så underbart vackra, de kommer verkligen att glädja både mor och barn. Så fint broderat!

  Kan man fortfarande skicka in till insamlingen i Kongo?

  varm kram//tina i Falun

  SvaraRadera
 2. Såg den hos Karin och här dånades och Ååååh:ades en hel del också!
  (Dessutom var det kul hon resonerat kring hjärtan ung som jag gjorde när jag skulle sy filtarna:))
  Tänkte på dig när jag såg den koftbild (och historien bakom) som finns hos mig nu, men det får nog bli ett mail tror jag, för nu dök en tanke till upp.
  (Kikar du på bloggen så kan du ju scrolla förbi "hundinledningen".)

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fin!
  Tina: ja! http://kyrkkaffe.libris.se/?p=3396

  SvaraRadera
 4. åh nu rodnar jag nästan ;)
  kul att du gillar den!

  SvaraRadera
 5. fantastiskt söt och vacker!! Maja vad ska man sticka till barnen i Kongo? Material och typ av plagg??

  SvaraRadera
 6. Tiol: Precis som Anna skrev så går det fint att skicka saker till PMU!

  Eva: Å, tack för att du delade med dig av koftberättelsen! Den var så hisnande att läsa - och visst skulle man vilja ta upp det där mönstret! Återkommer till dig om det!

  Anna: Tack för att du lade upp den länken!

  Karin: Och uppenbarligen är det fler än jag som gillar den, så nu får du rodna ännu mer;)

  Marja: PMU (som är den organisation som tar emot babyplaggen och skickar dem vidare till Kongo) vill helst ha så kallade babypaket. För mer detaljerad info om vad de ska innehålla - följ länken till Kyrkkaffebloggen som Anna postade i sin kommentar. När det gäller material så är bomull eller akryl bäst för det klimatet och även för att underlätta tvätten av plaggen.

  Babymössor, tröjor och filtar är alltid välkommet även om man inte mäktar med att göra ett helt paket!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera